Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διορισμοί – σχολεία και κενά – αλλαγή βιβλίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διορισμοί – άνοιγμα σχολείων και κενά – αλλαγή βιβλίων – ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων – Ξενόγλωσσα Τμήματα κ.α.

Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.

Το πρώτο βήμα γίνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και βρίσκεται τώρα στο στάδιο κατάρτισης πινάκων από τον ΑΣΕΠ.

Ένα από τα πρώτα μελήματά μας όταν ήρθαμε στο υπουργείο Παιδείας ήταν να ενημερωθούμε λεπτομερώς για την εξέλιξη του διαγωνισμού και να ζητήσουμε από τον ΑΣΕΠ την επίσπευση μιας διαδικασίας που είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν αρκετά πράγματα που θα κάναμε διαφορετικά αν είχαμε κάνει εμείς την προκήρυξη.

Αποφασίστηκε όμως, για το καλό των παιδιών μας και των διδασκόντων, που πραγματικά επιτελούν σπουδαίο λειτούργημα στον τομέα αυτό, να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία.

Στόχος είναι μέχρι το προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση των φακέλων από το ΑΣΕΠ και μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού για 4.500 εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό”.

Ειδική Αγωγή – Διορισμοί ΑΣΕΠ

Τα παραπάνω, ήταν η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη στην ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ για το πότε θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή στις οποίες έκανε ειδική αναφορά και ο Πρωθυπουργός.

Κενά στα σχολεία

Η κα Ζαχαράκη παραχώρησε  συνέντευξη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στην ερώτηση αν έχουν καλυφθεί τα κενά πριν ανοίξουν τα σχολεία απάντησε:

“Με μεγάλη προσπάθεια και συνεχή συντονισμό και με την ετοιμότητα και την ευσυνειδησία των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και των διευθύνσεών μας, κατορθώσαμε και στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε δεσμευθεί, ανακοινώσαμε τον διορισμό πάνω από 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ αναπληρωτών που προσλήφθηκαν ποτέ κατά την α΄ φάση τοποθέτησής τους, ενώ αποτελεί δέσμευσή μας η ταχύτερη ανακοίνωσή τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αυτήν την στιγμή, συλλέγουμε εκ νέου τα δεδομένα για οποιαδήποτε κενά καταγράφονται πλέον, ώστε μέχρι τα τέλη του μηνός να προχωρήσουμε στην κάλυψή τους”.

Αλλαγή βιβλίων – Πανεπιστήμια

Επίσης η κα Υφυπουργός Παιδείας απάντησε μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις που αφορούσαν:

  • Την εξαγγελία του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ξενόγλωσσα τμήματα στα Πανεπιστήμια.
  • Την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με αφορμή της Συνταγματικής αναθεώρησης.
  • Τα προγράμματα σπουδών, αλλά και την αλλαγή βιβλίων με αφορμή την τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας

____________________________

Δείτε επίσης

Β Φάση προσλήψεων – Πίνακες ΑΣΕΠ – Τροπολογίες – Πιστώσεις ΕΠΑΛ | Ενημέρωση

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

ΕΣΑμεΑ: 90.743 οι μαθητές με αναπηρία – Το 7% με Παράλληλη Στήριξη

____________________________

Πριν φύγετε

Πολυνομοσχέδιο Παιδείας τον Νοέμβριο: Τι θα περιλαμβάνει

Μαθητές λειτουργικά αναλφάβητοι: Η ΑΔΙΠΠΔΕ κρούει κώδωνα κινδύνου

Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση αιτήσεων Μητρώου επιμορφωτών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση