Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων – Τι είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ακραία Φαινόμενα” σήμερα Κυριακή 12.04.2020.

Ζαχαράκη

“Εξετάζεται το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων” ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ακραία Φαινόμενα” σήμερα Κυριακή 12 Απριλίου 2020, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Προβλήματα ΠΣΔ

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου λέγοντας πως αυτά συνέβησαν λόγω υπερφόρτωσης του Δικτύου. Επίσης δήλωσε πως το πιο σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών που πράγματι είναι πολύ μεγάλος, αλλά το πόσα μαθήματα γίνονται αυτή την ώρα μέσω των ψηφιακών τάξεων.

Ψηφιακές Τάξεις

Ο αριθμός των ψηφιακών τάξεων, είπε η κα Ζαχαράκη, είναι πολύ μεγάλος και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Μείωση ύλης Πανελλαδικών

Ακολούθως η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στα αχαρτογράφητα νερά της κατάστασης λόγω πανδημίας κορονοϊού και των σχετικών μέτρων, όμως αναφορικά με την Γ Λυκείου είχαμε την μείωση της ύλης κατά το 1/3 περίπου, γεγονός το οποίο ανακούφισε τους υποψήφιους.

Γυμνάσιο-Δημοτικό

Οσον αφορά στο Γυμνάσιο έχουμε την Τηλεκπαίδευση, η οποία προχωρά πολύ ικανοποιητικά και για τους μαθητές Δημοτικού έχουμε την Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ.

Διεξαγωγή Πανελλαδικών

Αναφορικά με το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων η κα Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, όμως το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και υπάρχουν σενάρια για κάθε περίπτωση.

 Δείτε σχετικά

Κεραμέως για λάπτοπ και τάμπλετ: Ο Διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να τα δανείζει σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Θα είναι σαν να έχεις internet, αλλά δε θα έχεις”
ΚΙΝΑΛ για καταγραφή αναγκών σε λάπτοπ: Oταν η ανευθυνότητα του Yπουργείου Παιδείας καταρρέει σε μία ημέρα
Ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση
Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Κάλυψη και θεμάτων πέραν των επαναλήψεων, όμως δεν θα αποτελούν διδακτέα ύλη
Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση