Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Πανελλαδικές στον ΑΝΤ1

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Πανελλαδικές στον ΑΝΤ1: Πάνω από 300 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη οργανώσει e-class – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για Πανελλαδικές.

Ζαχαράκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Πανελλαδικές

Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωϊ σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Επιγραμματικά μίλησε και ακολουθεί το video

Για τον κορονοϊό
  • Είναι καλό να αντιληφθούμε πως επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.
Για τα μέτρα που πάρθηκαν λόγω κορονοϊού για τους μαθητές
  • Ολες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τους μαθητές είχαν το στοιχείο της κλιμάκωσης.
  • Ξεκινήσαμε από τις οδηγίες για πλύσιμο των χεριών, κανόνες υγιεινής, ακυρώσαμε τις εκδρομές, πήγαμε σε μερικό κλείσιμο σχολείων και αποφασίσθηκε από την Ειδική Επιτροπή με επικεφαλής τον κο Τσιόδρα το κλείσιμο όλων των σχολείων.
  • Αυτό δεν σημαίνει πως είναι διακοπές για τα παιδιά. Δεν βγαίνουμε έξω και δεν συναθροιζόμαστε.
Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως
  • Ξεκινάμε από την Γ Λυκείου.
  • Από Πέμπτη έως και εχθές πάνω από 300 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη μπει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στην πλατφόρμα και έχουν ήδη οργανώσει τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές τους. Εχουν δηλαδή την e-class.
  • Επίσης έχουμε την Σύγχρονη εκπαίδευση. Εκπαιδευτικός δηλαδή με υπολογιστή και απέναντι η τάξη ψηφιακά.
Για την αναπλήρωση μαθημάτων
  • Δεν θεωρώ πιθανό να αξιοποιηθούν ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.
Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή
  • Εάν τα σχολεία ανοίξουν ξανά στις 26 Μαρτίου, όπως προβλέπεται αυτή τη στιγμή, με τη διακοπή των περιπάτων και την αναπροσαρμογή των ωρών διδασκαλίας από 45 σε 35 λεπτά, μπορεί να υπάρξει αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, ίσως εκτός από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και των μαθημάτων κατεύθυνσης.
  • Σε περίπτωση και μόνο σοβαρής παράτασης του κλεισίματος των σχολείων, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για τα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους και μετακίνησης ημερομηνιών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε το video

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές
ΟΛΜΕ για λειτουργία σχολείων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση