Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές: Τι είπε για όλα τα θέματα που δημιουργεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και γενικά των εκπαιδευτικών δομών λόγω κορονοϊού.

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία κ.α

Στο τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ μίλησε πριν λίγο η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη γι όλα τα θέματα που δημιουργεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και γενικά των εκπαιδευτικών δομών, εξαιτίας της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.

Τι είπε για τα ΚΕΣΥ

Σε ερώτηση για το γιατί δεν απαγορεύθηκε η λειτουργία των ΚΕΣΥ όπως αυτή των σχολικών μονάδων η κα Ζαχαράκη απάντησε πως έγινε ερώτημα στον ΕΟΔΥ με το οποίο παρουσιάσθηκαν όλες οι δράσεις και η λειτουργία των ΚΕΣΥ και ο ΕΟΔΥ απάντησε πως δεν συντρέχει λόγος αυτή τη στιγμή απαγόρευσης της λειτουργίας τους όπως των σχολικών μονάδων.

Ομως, συνέχισε η Υφυπουργός Παιδείας, η κατάσταση με τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι δυναμική και οποιοδήποτε μέτρο υποδειχθεί στο Υπουργείο Παιδείας θα ληφθεί αμέσως.

Τι είπε για τους Διευθυντές στα σχολεία

Για την παρουσία των Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα σχολεία απάντησε πως αυτή γίνεται για διοικητικό έργο, το οποίο χρειάζεται να γίνεται αυτή τη στιγμή, π.χ. για άδειες ειδικού σκοπού κ.λ.π.

Τι είπε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η οποία έχει αναγγελθεί και για τις ελλείψεις σε υποδομές που αναφέρθηκαν, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α., δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καθολική εφαρμογή του μέτρου και όλα εξετάζονται.

Τι είπε για τις Πανελλαδικές

Για τις Πανελλαδικές ανέφερε πως θα εξετασθεί η μετακύλιση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε το σχετικό video

 Δείτε επίσης

Κικίλιας-Τσιόδρας: 190 κρούσματα-Κλείνουν εμπορικά κέντρα-καφετέριες-κέντρα αισθητικής-αθλητικές εγκαταστάσεις
Λειτουργία ΚΕΣΥ σε πανδημία κορονοϊού: Διαμαρτυρία Συλλόγων 2ου ΚΕΣΥ Πειραιά-Βοιωτίας-2ου Β΄Αθήνας
Σύλλογοι ΚΕΣΥ Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Πιερίας: Κλείστε τα ΚΕΣΥ !
Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού 1ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας: Αγανάκτηση για τη μη απαγόρευση λειτουργίας ΚΕΣΥ
Διευκρινίσεις λειτουργίας ΚΕΣΥ: Σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού 2ου ΚΕΣΥ Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δείτε ακόμη

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ για λειτουργία ΚΕΣΥ: “οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες”
ΟΛΜΕ για λειτουργία σχολείων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Καταστρατήγηση μέτρων κορονοϊού: Επιστολή ΔΟΕ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΚΕΣΥ: Επιστολή σε πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων Παιδείας και Υγείας
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε άμεσα τα ΚΕΣΥ
ΕΝΕΛΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε τα ΚΕΣΥ ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση