Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη-ΚΕΣΥ: Προμήθεια εξοπλισμού-Πρωτόκολλα εκπ/κής αξιολόγησης-Ενίσχυση του θεσμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη-ΚΕΣΥ: Σε εξέλιξη προμήθεια εξοπλισμού-Δημιουργούνται πρωτόκολλα εκπαιδευτικής αξιολόγησης-Ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης του θεσμού.

Ζαχαράκη-ΚΕΣΥ

Στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού του ΚΚΕ κας Λιάνας Κανέλλη, αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης του 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας, είχαμε την απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων ανέφερε για τα ΚΕΣΥ πως:

  • Υπήρξε δραστική ενίσχυση της στελέχωσης τους διαθέτοντας φέτος 1.200 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, αριθμό σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
  • Υπάρχει πρόθεση δημιουργίας πρότυπων πρωτοκόλλων εκπαιδευτικής αξιολόγησης μαθητών.
  • 2 διαγωνισμοί για την προμήθεια εξοπλισμού για όλα τα ΚΕΣΥ της χώρας είναι σε εξέλιξη.
  • Το ΥΠΑΙΘ είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να συνεισφέρει περαιτέρω στην ενίσχυση και βελτίωση του τόσο ευαίσθητου τομέα της Ειδικής Αγωγής και των υποστηρικτικών της δομών.
Ζαχαράκη-ΚΕΣΥ
Δείτε την αναφορά της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη αναλυτικά

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της κ. Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ για την τελική λύση στο ζήτημα της στέγασης του 2ου ΚΕΣΥ Β´Αθήνας, θέλησα να ενημερώσω για το έργο που έχει γίνει ως προς τα ΚΕΣΥ, τη στελέχωση, την επιστημονική πλαισίωση και την υλικοτεχνική υποβοήθηση του έργου τους.

Συγκεκριμένα:

-Προχωρούν οι διαδικασίες από μέρους της αρμόδιας Περιφέρειας Αττικής για την εύρεση ακίνητου όπου θα στεγαστούν συνολικά οι υπηρεσίες του 2ου ΚΕΣΥ, διαδικασίας που θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αν δεν είχε προκύψει η υγειονομική κρίση του COVID-19.

– Η κυβέρνησή μας στηρίζει εμπράκτως τα ΚΕΣΥ μέσω της δραστικής ενίσχυσης της στελέχωσής τους διαθέτοντας φέτος 1200 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, αριθμό σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Αλλά και γενικά την Ειδική Αγωγή, με αριθμό ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών και την ολοκλήρωση των πινάκων για τον διορισμό των συνολικά 4.500 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ μέσω ΑΣΕΠ, τους πρώτους διορισμούς που θα γίνουν εδώ και μία δεκαετία.

-Επίσης στηρίζουμε το επιστημονικό πλαίσιο των ΚΕΣΥ με την πρόθεση δημιουργίας πρότυπων πρωτοκόλλων εκπαιδευτικής αξιολόγησης μαθητών.

-Ενισχύουμε την υλικοτεχνική τους υποδομή με με προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. 2 διαγωνισμοί για την προμήθεια εξοπλισμού για όλα τα Κ.Ε.Σ.Υ της χώρας είναι σε εξέλιξη.

Το ενδιαφέρον μας τόσο για τα ΚΕΣΥ όσο και για την Ειδική Αγωγή είναι έμπρακτο και αποτυπωμένο στο έργο που έχει γίνει.

Και φυσικά είμαστε εδώ, ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να συνεισφέρει περαιτέρω στην ενίσχυση και βελτίωση του τόσο ευαίσθητου τομέα της Ειδικής Αγωγής και των υποστηρικτικών της δομών.

Δείτε

Συζήτηση στη Βουλή-2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας: Τι απάντησε η Υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη για το πρόβλημα στέγασης
2ο ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας-Διαμαρτυρία εργαζομένων: Για τη μη εξεύρεση λύσης μόνιμης και προσωρινής στέγασης της υπηρεσίας
Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής: Το ΦΕΚ με τη διαδικασία
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών και Νηπιαγωγείων 2020-21 | Εγγραφα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση