Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη για μάθημα κολύμβησης: Θέλουμε να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη για μάθημα κολύμβησης: Θέλουμε να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις Δημοτικού, σε περισσότερες πισίνες στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ.

Ζαχαράκη για μάθημα κολύμβησης

“Βρισκόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά σήμερα εδώ στο κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουμε από κοντά το μάθημα της κολύμβησης για τα παιδάκια από σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Β’ Αθήνας, αλλά πολύ μεγάλη χαρά μας δίνει ότι πάρα πολλές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν αυτή τη στιγμή και εφαρμόζουν το μάθημα της κολύμβησης για παιδιά της Γ’ και Δ’ δημοτικού”.

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά,  πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Και συνέχισε

“Ετσι στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής και μια διαφορετική προσέγγιση που δίνει σε όλα τα παιδάκια στο δημόσιο σχολείο τη δυνατότητα να κάνουν εκτός από τη φυσική αγωγή το παραδοσιακό μάθημα που ούτως ή άλλως διδάσκονται, και την κολύμβηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα  Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά για όλη τη στήριξη στο έργο αυτό.

Σε αυτό το πρότζεκτ το οποίο θέλουμε να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις δημοτικού, σε περισσότερες πισίνες στην Ελλάδα και ζητάμε και τη στήριξη και της Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Και βέβαια παραμένουμε προσηλωμένοι όλοι στο Υπουργείο Παιδείας και όπως βλέπω και εμπράκτως και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού σε αυτό εδώ το εγχείρημα, στο να μπορέσουμε δηλαδή να καλλιεργήσουμε στα παιδιά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη άθληση”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κα Ζαχαράκη, ο κος Αυγενάκης και ο κος Μαυρωτάς, είχαν την  ευκαιρία  να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στους μαθητές και τις μαθήτριες  του 3ου Δημοτικού Σχ. Αμαρουσίου και 13ου Δημοτικού Σχ. Ηρακλείου.

Μαζί με την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων παραβρέθηκε στο μάθημα και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης απόδειξης στη στήριξη της εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι μικροί μαθητές και μαθήτριες παρέλαβαν Διπλώματα για την επιτυχή παρακολούθηση του κύκλου των μαθημάτων, ενώ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας δόθηκε αθλητικό υλικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη διδασκαλία της κολύμβησης.

Δείτε επίσης

Περιστατικό σχολικού εκφοβισμού Βύρωνα: Στο σχολείο, ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων
Σχολικός Εκφοβισμός: 15 μέτρα για την αντιμετώπισή του από το Υπουργείο Παιδείας
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας

 Πριν φύγετε

Αύξηση μισθών από 1-1-2020: Για ποιους λόγους συμβαίνει
Χορήγηση επιδόματος γέννησης: Οι προϋποθέσεις στον νόμο 4659/2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση