Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη για Μουσικά σχολεία: Θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομισθίων την επόμενη εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη για Μουσικά σχολεία: Θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομισθίων την επόμενη εβδομάδα – Τι ειπώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης.

Ζαχαράκη για Μουσικά σχολεία

Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 συζητήθηκαν στη Βουλή τέσσερις (4) Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μια εξ αυτών ήταν και η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 282/3-12-2019 της Βουλευτού Α’ Αθηνών της ΜέΡΑ25 κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απόρριψη υποψηφίων διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. (προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ και 3ΕΑ) για την πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή λόγω μη καταβολής αντιτίμου παραβόλου ύψους 3 ευρώ».

Δείτε

Απάντηση για παράβολο: Τι είπε πριν λίγο στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη
Συζήτηση για προσφυγόπουλα: Τι ειπώθηκε στη Βουλή

_____________________

Η Ερώτηση για τα Μουσικά σχολεία

Επίσης απαντήθηκε και η με αριθμό 269/29-11-2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Ευαγγελίας Λιακούλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Πάγια αλλά αδικαίωτα τα αιτήματα όσων φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία».

Απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη
Στην Ερώτηση της Βουλευτού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Ευαγγελίας Λιακούλη  απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα η κα Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε τα εξής:
  • Εντός των πρώτων μηνών δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν ζητήματα όπως οι Μουσικοί Αγώνες και η Πιστοποίηση Οργάνων.
  • Θα υπάρξει έγκαιρο χρονοδιάγραμμα και θ αλλάξουν ο χρόνος πρόσληψης των αναπληρωτών.
  • Θα μελετηθούν ζητήματα σπουδών και εγχειρίδια.
  • Πέρυσι είχαμε 472 προσλήψεις αναπληρωτών σε Μουσικά σχολεία ενώ φέτος έχουμε 803 προσλήψεις.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα διατεθούν 63.500 ώρες -2.665 ώρες ανά εβδομάδα – για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και εμπειροτέχνες μουσικούς.

 _______________

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση