Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη στο ΟΠΕΝ: Για κλείσιμο σχολείων, Ειδικά σχολεία, έγκυες εκπαιδευτικούς, απολυμάνσεις, εκδρομές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη στο ΟΠΕΝ: Για κλείσιμο σχολείων, Ειδικά σχολεία, έγκυες εκπαιδευτικούς, απολυμάνσεις, εκδρομές, 25η Μαρτίου, νέα μέτρα.

Ζαχαράκη στο ΟΠΕΝ

Στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” και στο κανάλι ΟΠΕΝ έδωσε πριν λίγο συνέντευξη  η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός, αφού ανέφερε τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, αναφορικά με το αν θα κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω κορονοϊού, απάντησε πως αυτό  θα γίνει μόνον αν το προτείνουν οι ειδικοί, σημειώνοντας πως κέντρο βάρους αυτής της προσπάθειας είναι οι ειδικοί και ο ΕΟΔΥ.

Σε ερώτηση για τις έγκυες εκπαιδευτικούς απάντησε πως υπάρχουν οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Για τα Ειδικά Σχολεία και αν προβλέπεται κάποια μέριμνα, απάντησε πως προβλέπεται ότι και στη συνολική διαχείριση των σχολικών μονάδων.

Για τις απολυμάνσεις ανέφερε πως είναι θέμα των Δήμων.

Για την 25η Μαρτίου είπε πως δεν έχει αλλάξει κάτι έως σήμερα.

Για τις εκδρομές είπε πως για το εσωτερικό απαγορεύθηκαν μόνο αυτές από και προς τις πληττόμενες περιοχές Αχαϊας, Ηλείας, Ζακύνθου.

Τέλος επεσήμανε πως αναμένεται η ανακοίνωση των μέτρων που θα πάρει η Κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε πως σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη δημόσια υγεία αλλά και στην οικονομία λόγω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε εχθές Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό της χώρας κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Ανακοινώσεις:
  • Για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν σήμερα Κυριακή 08 Μαρτίου 2020 και
  • για τις πληττόμενες από τα περιοριστικά μέτρα περιοχές και τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν, θα γίνουν την Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020.

Αναφορικά με το πότε και ποιες σχολικές μονάδες θα αναστείλουν τη λειτουργία τους θα το αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε το video με τη συνέντευξη

Δείτε σχετικά

Κατάλογος κλειστών σχολείων: Τελευταία ενημέρωση 06/03/2020
Αναστολή εκδρομών και συναθροίσεων: Τα ΦΕΚ
Κεραμέως-ΟΠΕΝ: Ολα τα θέματα που απασχολούν την Παιδεία λόγω κορονοϊού
Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας: 45 τα κρούσματα κορονοϊού-Παράταση περιοριστικών μέτρων για 2 εβδομάδες
Σχολεία και κορονοϊός: Απεστάλη εγκύκλιος με οδηγίες κατά της διασποράς του ιού

Πριν φύγετε

Εκπαιδευτικοί-σχολεία-κορονοϊός: Οδηγίες από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Καθηγητής Τσακρής για κορονοϊό: Περάσαμε στις αλυσίδες μετάδοσης-Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση