Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή για εκπαιδευτικούς: Παίρνουν άδεια εάν νοσήσουν όπως παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή για εκπαιδευτικούς: Παίρνουν άδεια όταν νοσήσουν όπως παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – Τι είπε για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης και κορονοϊού.

Ζέττα Μακρή για εκπαιδευτικούς

“Οι καθηγητές δεν έχουν θέμα απουσιών. Οι καθηγητές παίρνουν την άδεια εάν νοσήσουν όπως παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πρόνοια που πρέπει να υπάρχει είναι για τις απουσίες των μαθητών“.

Τα παραπάνω ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο” μιλώντας για το ζήτημα των απουσιών λόγω έξαρσης των ιώσεων, της γρίπης και του κορονοϊού, προσθέτοντας πως:

“Oταν λοιπόν οι μαθητές νοσούν, αυτό ίσχυε, επαναφέραμε την εγκύκλιο γιατί ήταν η επικαιρότητα πιεστική και θέλαμε να ενημερώσουμε ξανά κυρίως τους γονείς, οι εκπαιδευτικοί τα γνωρίζουν, ότι όταν το παιδί νοσήσει μπορεί να πάρει έως και πέντε εργάσιμες ημέρες απουσίας που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Όταν λέμε έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, εννοούμε ότι προστίθενται σε αυτές και το Σαββατοκύριακο, άρα είναι πλήρης η ανάρρωση των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τις εποχικές ιώσεις και αυτό είναι με εγκύκλιο που ισχύει από το 2019. Υπάρχει μια διαδικασία, θα την υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί, γίνεται αίτηση του γονέα, του κηδεμόνα ή του ίδιου του παιδιού όταν το παιδί είναι ενήλικο, υπάρχει υπεύθυνη δήλωση”.

“Μπορεί να υπάρχει και υπεύθυνη δήλωση, μπορεί να υπάρχει εξέταση από γιατρό, μπορεί να υπάρχει εξέταση από νοσοκομείο και οι απουσίες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται στον γενικό αριθμό απουσιών, όπως ορίζονται από τις διατάξεις και από ειδικότερες ρυθμίσεις που έχει κάνει το Υπουργείο”.

Τέλος αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είπε εν μέσω έξαρσης της γρίπης και του κορονοϊού είπε:

“Τώρα λοιπόν, οι ειδικοί μας δίνουν μια σειρά μέτρων, τα οποία είναι πια κεκτημένο μετά την πανδημία, δηλαδή ατομική καθαριότητα, χρήση αντισηπτικού όπου χρειάζεται, αερισμός των αιθουσών, αποφυγή άσκοπων συγχρωτισμού και εννοείται η παραμονή των παιδιών, όταν έχουμε συμπτώματα ιώσεων, στα σπίτια”.

Δείτε επίσης

Η Εγκύκλιος για απουσίες μαθητών λόγω κορονοϊού-Εγγραφο για μέτρα προστασίας από λοιμώξεις 

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού στο σχολικό περιβάλλον 

Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε αναπληρωτές λόγω έξαρσης γρίπης και κορονοϊού ζητούν 4 Σύλλογοι εκπ/κών 

Πιερρακάκης για εγκύκλιο απουσιών μαθητών-ενδοσχολική βία-νομοσχέδια Τριτοβάθμιας και Επαγ/κής Εκπ/σης 

Δείτε ακόμη

Καλωσόρισμα Πιερρακάκη στη νέα Υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη και ξεπροβόδισμα στη Δόμνα Μιχαηλίδου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Καλλιόπη σε

    Καλησπέρα σας, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν περικοπή μισθού όταν νοσούν. Οι αναπληρωτές όμως έχουν!!!

Γράψτε μία απάντηση