Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέτα Μακρή: Προχωράμε σύντομα σε νέους διορισμούς-Τι είπε για τις ειδικότητες Χορού και Κινηματογράφου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέτα Μακρή: Προχωράμε σύντομα σε νέους διορισμούς εκπαιδευτικών-Τι είπε για τις ειδικότητες Χορού και Κινηματογράφου-Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Προχωράμε σύντομα σε νέους διορισμούς

Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να προσλαμβάνονται έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου, έτσι ώστε να συσταθεί ο κλάδος ΠΕ των εκπαιδευτικών του χορού και του κινηματογράφου και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται για χρόνια στις ειδικότητες αυτές στα καλλιτεχνικά σχολεία, ρώτησε την Υφυπουργό ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή ο Βουλευτής του ΚΚΕ κος Ιωάννης Δελής στα πλαίσια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή την Παρασκευή 06.05.2022.

Επιπροσθέτως ο Βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία για εβδομάδες, ακόμα και για μήνες, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της αδιοριστίας.

Η κα Μακρή απαντώντας επεσήμανε πως:
  • Καταγράφηκε ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών με 16.184 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών την τελευταία διετία και 43.746 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού κατά το τρέχον σχολικό έτος.
  • Σύντομα θα προχωρήσει το ΥΠΑΙΘ και σε άλλους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε και τα εκπαιδευτικά κενά να ελαχιστοποιηθούν και όσοι υπηρετούν ως αναπληρωτές να μην είναι για πάντα αναπληρωτές.
Για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου η Υφυπουργός αναφέρθηκε:

Στις καθυστερήσεις για τη σύνταξη των αξιολογικών πινάκων των υποψηφίων στα αντικείμενα των κατευθύνσεων, θεάτρου, κινηματογράφου και χορού ανά αντικείμενο και ανά καλλιτεχνικό σχολείο, και αυτό  οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων διορισμών και μετά να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού.

Εν συνεχεία, η Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ εξετάζει τις αιτήσεις όλων των υποψηφίων, καταρτίζει τους τελικούς πίνακες κατάταξης και τους διαβιβάζει στο Υπουργείο μας, όπως έγινε και αυτή τη φορά.

Οι τελικοί πίνακες κυρώθηκαν με την υπ’ αριθμόν 167784 Υπουργική Απόφαση και την ίδια μέρα με έγγραφο διατέθηκαν στις αρμόδιες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οκτακόσιες πενήντα εννέα ώρες για την πρόσληψη ιδιωτών με ωριαία αντιμισθία στα καλλιτεχνικά σχολεία, προκειμένου να προβούν αυτές –οι διευθύνσεις, δηλαδή- στην πρόσληψη του απαραίτητου ωρομίσθιου προσωπικού.

Για το ερχόμενο σχολικό έτος 2022-2023 έχουν ήδη δοθεί από το Υπουργείο οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε η πρόσληψη των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για τη σύσταση των κλάδων ΠΕ κινηματογράφου και χορού, η κα Μακρή ενημέρωσε πως:

Η Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών του ΙΕΠ μετά από αίτημα του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού Κλάδου ΠΕ κινηματογράφου ειδικά για τα καλλιτεχνικά σχολεία.

Για την υλοποίηση αυτής της εισήγησης του ΙΕΠ, ώστε να υπαχθεί ο εν λόγω κλάδος στις διαδικασίες επιλογής μόνιμου προσωπικού και να περιληφθεί σε επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη γενική εκπαίδευση, το Υπουργείο με το έγγραφο με αριθμό 136974 ζήτησε από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά καλλιτεχνικό σχολείο για τον κλάδο ΠΕ κινηματογράφου και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αντίθετα, όμως, ανάλογη εισήγηση της Επιτροπής ένταξης πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών του ΙΕΠ για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κλάδου χορού δεν υπάρχει.

Για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου Δραπετσώνας ανέφερε πως:

Σε αυτό διατέθηκαν εκατόν εξήντα ώρες για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Η πλήρης κάλυψη των κενών του συγκεκριμένου σχολείου ολοκληρώθηκε στις 23.12.2021 ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η σειρά.

Προσλήφθηκαν οχτώ ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Τελειόφοιτοι ειδικής αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Αποκλεισμός από Πίνακες λόγω μη έγκαιρης λήψης βεβαίωσης σπουδών 

Τι είπε το ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων: Ενημέρωση και για θέματα προϋπηρεσίας 

Αιτήσεις ΑΣΕΠ-ΟΠΣΥΔ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας 

Αίτηση ΑΣΕΠ Προκήρυξης 3ΕΑ/2022 σε 12 βήματα από τον ΠΑΣΑΔ 

Αιτήσεις ΑΣΕΠ: Επισήμανση για Ψυχολόγους και Μεταπτυχιακά με συνάφεια στη Σχολική Ψυχολογία 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΡΟΥΛΑ Κ σε

    Γεια σας κ.Βουγια. Χρονια πολλα . Χριστος Ανεστη. Σας παρακολουθω τα τελευταια χρονια και σας ευχαριστω για την διαρκη ενημερωση που μας παρεχετε. Ειμαι στους οριστικους πινακες της 3ΕΑ και δεν διοριστηκα για 18 θεσεις στους τελευταιους διορισμους της Ειδικης Αγωγης. Στους φετινους διορισμους που εχει αναφερει η κ.Μακρη και η Υπουργος θα αφορουν και την Ειδικη Αγωγη ; Θα ειναι με τους παροντες οριστικους πινακες που εχουν ισχυ εως 31/8/2022 ; Σας ευχαριτω πολυ εκ των προτερων για την απαντηση σας

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Οπως αναφέρει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα γίνουν νέοι διορισμοί και στην ΕΑΕ από τους ισχύοντες Πίνακες ΑΣΕΠ.

Γράψτε μία απάντηση