Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή στη Βουλή: Eπεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο σύστημα διορισμών-Τι είπε για τη διετία των νεοδιόριστων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή στη Βουλή: Eπεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο σύστημα διορισμών-Τι είπε για τη διετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης.

“Σας λέω, λοιπόν, χωρίς να προαναγγέλλω κάτι και χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείω ότι όλα αυτά στο Υπουργείο τα γνωρίζουμε, τα συνεκτιμούμε και, όπως και η Υπουργός δήλωσε, επεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο σύστημα διορισμών. Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά να ξέρετε ότι ούτε αδιάφοροι είμαστε ούτε ανάλγητοι.

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες πρέπει να καλύπτονται και είναι το πρώτιστο μέλημά μας, όμως είναι ισοσθενές και οι εκπαιδευτικοί μας να είναι ευχαριστημένοι. Αυτή τη δύσκολη εξίσωση θα τη λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω ότι όλοι έχουμε συνεννοηθεί. Και επαναλαμβάνω, ας μην παρεξηγηθεί ως κάποια προαναγγελία αυτό. Είναι κάτι που μας απασχολεί και μας απασχολεί δικαιολογημένα”.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων

η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ιωάννη Δελή, με θέμα: “Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού“.

Μιλάμε για όλους αυτούς οι οποίοι, ως αναπληρωτές, περίμεναν για χρόνια και αγωνίστηκαν για χρόνια για να έχουν μια σταθερή δουλειά για πάνω από δέκα χρόνια. Μιλάμε για όλους αυτούς που, ως αναπληρωτές, υπηρέτησαν χρόνια και χρόνια μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, για αυτούς που όργωσαν όλη τη χώρα για να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά, από την Κέρκυρα στα Δωδεκάνησα, από την Κρήτη στον Έβρο κ.ο.κ. Και τώρα, αυτούς τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς τους υποχρεώνετε να παραμείνουν και για δεύτερο χρόνο στην περιοχή του διορισμού τους”,

είχε τονίσει λίγο πριν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής, λέγοντας στην κα Μακρή:

“Σας καλούμε να καταργήσετε τη συγκεκριμένη διάταξη της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, να την μετατρέψετε αυτήν την παραμονή σε έναν χρόνο και να δώσετε έτσι τη δυνατότητα και από τη φετινή σχολική χρονιά στους περσινούς νεοδιόριστους του 2021 να κάνουν αίτηση για μετάθεση και απόσπαση, έχοντας υπηρετήσει φυσικά τον Ιούνιο που μας έρχεται και αυτοί τον έναν χρόνο που θα απαιτείται.

Το αίτημα το στηρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς και όλα τα σωματεία από την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, σωματεία, σύλλογοι εκπαιδευτικών. Οι πάντες αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος και να σας ενημερώσω ότι θα σας το ζητήσουν και την άλλη Δευτέρα, δηλαδή, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 18 του Απρίλη έξω από το Υπουργείο και ελπίζουμε να τους δεχτείτε και να έχετε να τους αναγγείλετε ευχάριστα νέα -εκτός και αν τα κρατήσατε για τη δευτερολογία σας. Θα το χαρούμε πολύ”.

Για να απαντήσει η Υφυπουργός ΠΑΙΘ:

“Πράγματι, πολλοί από αυτούς ταλαιπωρήθηκαν χρόνια δουλεύοντας ως αναπληρωτές, καλύπτοντας ανάγκες, επιτελώντας σωστό εκπαιδευτικό έργο, έχοντας και εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, με τους διορισμούς που γίνανε, περίπου δεκαεξίμισι χιλιάδες διορισμοί για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια και στην ειδική εκπαίδευση για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά, έπαψε να υπάρχει γι’ αυτούς τους ανθρώπους εργασιακή ανασφάλεια. Δεν μετετράπη σε εφιάλτη, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα που ίσως δεν τα είχαν σκεφτεί, αλλά η δική μας Κυβέρνηση τους έδωσε εργασιακή ασφάλεια και συνέχεια”.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ΕΔΩ 

Δείτε επίσης

Ζέττα Μακρή-μείωση ύλης Λυκείου: Όχι, δεν θα την περιορίσουμε φέτος, γιατί η ύλη έχει καλυφθεί 

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας για 9 διατάξεις του νόμου 4823/2021 

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών πιο δίκαιο-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες 

Διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης: Η Κανονιστική Απόφαση για την επιλογή και τοποθέτηση 

ΙΕΠ: Επιμόρφωση ειδικής αγωγής Γ Φάση-Εγγραφές και δήλωση μαθημάτων από την Τετάρτη 13.04.2022 

Επιμόρφωση-Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18.04.2022 

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2022: Αιτήσεις από 05.04 μέχρι 15.04.2022 

Εγκύκλιος αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς Υπουργείου Παιδείας 2022

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

 1. Μία κοροϊδία του συστήματος προσλήψεων είναι ότι προσμετράται ο βαθμός πτυχίου με συντελεστή 2,5 για τις μονάδες από 0,1 έως 5. Έτσι κι αλλιώς αν έχεις βαθμό <5 απλά δεν μπαίνεις στους πίνακες. Έτσι τα μόρια του κάθε υποψηφίου δεν ξεκινάνε από το 0 αλλά από το 2,5•5=12,5 και ο ισχυρισμός ότι το άνω όριο των 3 κατηγοριών μορίων είναι το ίδιο (120 μόρια) καταλήγει σε άτοπο. Θα έπρεπε να δίνει πχ μόρια προϋπηρεσίας έως και 120+12,5=132,5 (τώρα κανείς δεν πρέπει να έχει τόσα)

  Το σωστό θα ήταν ο βαθμός πτυχίου να έχει διπλάσιο συντελεστή (5) ο οποίος να αφορά μόνο τον βαθμό από 5 έως και 10.

  Σαν να παίζουν δύο ομάδες ποδόσφαιρο και ο διαιτητής στην αρχή του αγώνα να λέει σας κάνω δώρο 12 γκολ και στις 2 ομάδες για να χαρείτε.
  Σκορ 1ου λεπτού: 12-12.
  Με την διαφορά ότι εδώ χαλάει η ισορροπία των 3 κατηγοριών μοριοδότησης.

  Υποστήριζαν ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και για αυτό έβαλαν τα μόρια 120-120-120.

  Αν κάποιος με μόρια προϋπηρεσίας άνω των 120 το είχε πάρει είδηση θα κατέφευγε στο ΣτΕ για να του προσμετρηθούν άλλα 12,5 μόρια.

  Αν θέλετε κ. Βασίλη να το πείτε εκεί στο υπουργείο και για τις τωρινές προκηρύξεις.
  Ο πρώτος σας μαθηματικός.

Γράψτε μία απάντηση