Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή για πρόστιμα μαθητών και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή για πρόστιμα μαθητών και αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Τι ειπώθηκε σε εκπομπή του MEGA από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Ζέττα Μακρή για πρόστιμα μαθητών

Στην πρωϊνή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή αναφορικά την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Η κα Μακρή μεταξύ άλλων εδέχθη ερώτημα και για το τι θα συμβεί αν ένας μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου παραμείνει μετά το μάθημα σε μια πλατεία με τους συμμαθητές του και αν αυτό θα επιφέρει πρόστιμο για παραβίαση περιοριστικών μέτρων κορονοϊού.

Η Υφυπουργός απάντησε πως

Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό.

Η παραπάνω δήλωση

έφερε την αντίδραση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει πως δεν πρέπει να γίνεται ούτε σκέψη για πρόστιμα στους ανήλικους μαθητές και καλεί την κυβέρνηση να προσηλωθεί στο πώς τα σχολεία δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι.

__________________________

Δείτε την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντηση της Υφυπουργού κας Ζ. Μακρή για το θέμα του προστίμου
Ερώτηση

Φεύγει το παιδί, πάει στο σχολείο, έχει αυτή τη βεβαίωση από το Λύκειο ή από το Γυμνάσιο ότι μπορεί να μετακινηθεί, τελειώνει το μάθημα και παραμένει με την παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα τον ελέγξει, τι πρέπει να έχει μαζί του, πως θα γλυτώσει το πρόστιμο ή αν θα υπάρχει πρόστιμο σ αυτά τα παιδιά.

Απάντηση

“Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό”.

“Μέχρι τώρα αυτά τα παιδιά δεν βρισκόνταν στις πλατείες, δεν βρισκόνταν σε σπίτια με συνομηλίκους, δεν έκαναν βόλτες ή συγκεντρώσεις υπαίθριες, σε περιβάλλον το οποίο δεν ήταν απολύτως ελεγχόμενο και όχι με τους κανόνες που ισχύουν στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα φροντίζουν να εφαρμόζονται;” αναρωτήθηκε.

“Είναι λοιπόν πιο συντονισμένο και πιο ασφαλές”.

Ακόμα, η Υφυπουργός, επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. “Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος” ανέφερε σχετικά.

__________________________

Δείτε την Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Ούτε σκέψη για πρόστιμα στους ανήλικους μαθητές

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή (MEGA), η «πολύμηνη» προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό.

Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες.

Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές.

Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι.

__________________________

Δείτε τις αναφορές της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Μακρή για το άνοιγμα των σχολείων στην εκπομπή του MEGA
  • Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως.
  • Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς.
  • Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν
  • Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών από διαφορετικές σχολικές μονάδες.

Δείτε επίσης

Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
Φίλης-άνοιγμα σχολείων: Για τρίτη φορά, τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο
 ΠΟΥ-σχολεία και κορονοϊός: Πότε να κλείνουν;-Είναι εστίες μόλυνσης;-Κίνδυνοι για τους εκπαιδευτικούς;
Μάσκες-κορονοϊός: Ποιες προστατεύουν από τη νέα μετάλλαξη-Τι λένε οι ειδικοί και ο ΠΟΥ

Δείτε ακόμη

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών στην Ενισχυτική Διδασκαλία για το 2020-2021
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων | ΦΕΚ

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ για Δημοτικά για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19)
Μετακινήσεις σε σχολεία: Με sms και βεβαίωση μετακίνησης
Εξαερισμός εσωτερικών χώρων σχολείων: Ανοιγμα παραθύρων αιθουσών 5 λεπτά ανά 20λεπτο | Εγκύκλιος
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση