Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή: Κυρώσεις για άρνηση self test-Θα χορηγούνται και σε εκπαιδευτικούς Φροντιστηρίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή: Κυρώσεις για άρνηση self test-Θα χορηγούνται και σε εκπαιδευτικούς Φροντιστηρίων, ενδέχεται και εντός της ημέρας όταν θα ενεργοποιηθούν τα ΑΜΚΑ.

Κυρώσεις για άρνηση self test

Στον ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα Παρασκευή 07.05.2021 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή για τη δια ζώσης επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των Φροντιστηρίων μαθητών Γ Λυκείου και Ξένων Γλωσσών για τις εξετάσεις, από τη Δευτέρα 10.05.2021.

Υποχρέωση για 2 self test την εβδομάδα

Η Υφυπουργός ΠΑΙΘ μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας την υποχρέωση των 2 self test την εβδομάδα από πλευράς εκπαιδευτικών και μαθητών.

Πειθαρχικές ποινές σε περίπτωση μη διενέργειας self test

Αναφορικά με την υποχρέωση διενέργειας των self test από τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως σε περίπτωση άρνησης από εκπαιδευτικό να προβεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι οριστική παύση) και κάτι τέτοιο ισχύει για όλους του υπαλλήλους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Για το θέμα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είπε πως εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Self test και για εκπαιδευτικούς Φροντιστηρίων

Η κα Μακρή αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της προμήθειας αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) από τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών φροντιστηρίων, λέγοντας πως μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας ενδέχεται και εντός της ημέρας να μπορούν να τα προμηθεύονται από τα Φαρμακεία όταν ενεργοποιηθούν τα σχετικά ΑΜΚΑ.

Δείτε επίσης

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Επαναλειτουργία σχολείων από Δευτέρα 10.05: Οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ | Εγγραφο
Ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για εξετάσεις
Ανοίγουν ΙΕΚ-ΣΔΕ-Κολλέγια-Πιστοποίηση Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας από 17.05
Διάθεση self-test: Από Τετάρτη 05.05 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές-Τι ισχύει για λοιπούς δικαιούχους
Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04

Πριν φύγετε

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση