Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή: Προτεραιότητα τα Λύκεια, μετά Γυμνάσια, αργότερα Δημοτικά-Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή: Προτεραιότητα τα Λύκεια, μετά Γυμνάσια, αργότερα Δημοτικά-Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή-Πρόβλημα το άνοιγμα μόνον της Γ Λυκείου.

Προτεραιότητα τα Λύκεια

Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου, για την πιθανότητα να ανοίξει μόνον η Γ Λυκείου και για τα self-test.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών. Θα συζητηθεί και το θέμα των σχολείων, δεν ξέρω πότε θα βγάλουν απόφαση, αν θάναι σήμερα ή αύριο, πάντως το Υπουργείο μας είναι έτοιμο για την περίπτωση που δοθεί το πράσινο φώς να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Για μας έχει προτεραιότητα το Λύκειο, μετά το γυμνάσιο και μετά η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση γιατί λειτούργησε και δια ζώσης πιο πολλές ημέρες και γιατί τα Λύκεια έχουν και τις εξετάσεις.

Για το άνοιγμα μόνο της Γ΄ Λυκείου είπε:

Aποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαιδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.

Το έχουμε επεξεργασθεί και αυτό το σενάριο, έχει όμως κάποιες τεχνικές δυσκολίες.

Για τα self-test είπε:

Θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμοστικότητα και ανοχής.

Οι οδηγίες οι οποίες υπάρχουν είναι γραμμένες στα ελληνικά, θα προβληθούν και σχετικά βίντεο και η αστοχία ελπίζουμε και πιστεύουμε πως θα είναι περιορισμένη.

Θα υπάρξει συμμόρφωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, καθώς όλοι οι γονείς θέλουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα θρανία.

Οπως έχει ανακοινώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Β. Κοντοζαμάνη,  όποιος δεν έχει κάνει το τεστ δεν θα συμμετέχει ούτε στη δια ζώσης διδασκαλία ούτε θα έχει τη δυνατότητα Τηλεκπαίδευσης.

Οταν ένα παιδί για λόγους υγείας δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δια ζώσης διδασκαλία τότε προβλέπεται η Τηλεκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Ανοιγμα Λυκείων-self-test: Συνεδριάζει η επιτροπή-Ανοίγει η πλατφόρμα καταχώρησης για μαθητές Λυκείου και εκπ/κούς
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος-self test: Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος
Π.Φ.Σ: self test μόνο σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς-Οχι από εφημερεύοντα φαρμακεία
Εξαδάκτυλος: Ανοιγμα μόνον της Γ Λυκείου-Η πίεση είναι τρομακτική
Γκίκα-Βεβαίωση self-test: Με συζήτηση, συνεργασία και πειθώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα
Πρόεδρος ΠΦΣ-self-test: Εως Παρασκευή σε όλα τα Φαρμακεία για να καλύψουμε 330.000 μαθητές Λυκείου

Πριν φύγετε

Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση