Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή-σχολεία: Θέλουμε να ανοίξουν 10 Ιανουαρίου, ενδεχομένως με ράπιντ τεστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή-σχολεία: Θέλουμε να ανοίξουν 10 Ιανουαρίου, ενδεχομένως με ράπιντ τεστ-Μπορεί όμως να υποδειχθούν προσαρμογές για τα πρωτόκολλα.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση η πανδημία κορονοϊού δια της μεταλλάξεως Ομικρον.

Απαντώντας στο αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου είπε:

“Ο προγραμματισμός και η διάθεση της Κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, με τα πρωτόκολλα τα οποία εισηγηθούν οι ειδικοί και εμείς θα τα κάνουμε πολιτικές αποφάσεις”.

Για το αν υπάρχει ένα plan b όταν οι συνθήκες της πανδημίας κορονοϊού χειροτερέψουν είπε:

“Εχουμε μπροστά μας 10 ημέρες στις οποίες θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους ειδικούς, οι οποίοι όταν θα έχουν τα επιστημονικά δεδομένα θα υποδείξουν ενδεχομένως προσαρμογές του πρωτοκόλλου των σχολείων. Ενα πρωτόκολλο που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό. Από τα 81.000 και πλέον τμήματα μόνον 200 έκλεισαν και ένας πολύ μικρός αριθμός μαθητών νόσησε.

Ενδεχομένως όμως να υποδειχθούν προσαρμογές, από τους ειδικούς, για τα πρωτόκολλα”.

Για το αν τα self test που υποβάλλονται οι μαθητές μπορούν να ανιχνεύσουν την μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού είπε”

“Οι επιστήμονες ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά για να επανέλθουν στο σχολείο.

Θα μπορούσε ενδεχομένως, χωρίς αυτό να αποτελεί κάποια προαναγγελία ή είναι κάτι που έχει συζητηθεί με την επιτροπή, η αρχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνει μ ένα ράπιντ τεστ”.

Δείτε επίσης
Κορονοϊός-Οδηγίες Υπουργείου Υγείας για τις γιορτές και τη χειμερινή περίοδο
Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας | Απόφαση
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον
Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση