Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή-Σχολικοί Νοσηλευτές: Υπάρχουν κινήσεις και πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ σε πρώϊμο όμως στάδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή-Σχολικοί Νοσηλευτές: Υπάρχουν κινήσεις και πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ σε πρώϊμο όμως στάδιο-Παράθεση αριθμών διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

Ζέττα Μακρή-Σχολικοί Νοσηλευτές

Η με αριθμό 463/22-2-2021 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Άμεση ανάγκη μόνιμων διορισμών Σχολικών Νοσηλευτών”, συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή – Δείτε την Ερώτηση ΕΔΩ

Ο κος Αρσένης ερώτησε την κα Μακρή εάν προτίθεται το ΥΠΑΙΘ:
  • Να διορίσει τουλάχιστον έναν Σχολικό Νοσηλευτή ανά σχολική μονάδα.
  • Να απαγορεύσει τα κεράσματα και να τα αντικαταστήσει με μη-βρώσιμα
  • Να συμπεριλάβει την αντιμετώπιση του αλλεργικού σοκ στα σχολεία στις Α’ βοήθειες και να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς στη χορήγηση του φαρμάκου που θα σώσει δεκάδες παιδικές ζωές.
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή απαντώντας αναφέρθηκε:
Στα 1.798 αιτήματα για υποστήριξη μαθητών/τριών από Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25) τα οποία εγκρίθηκαν φέτος.
Στους 1.040 μόνιμους διορισμούς μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εκ των οποίων οι 114 αφορούσαν σε Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25) (63 στην Α/θμια και 51 στη Β/θμια).
Στις 6.809 προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2020-21, εκ των οποίων οι 1.515 αφορούσαν στην πρόσληψη Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) στη Γενική Εκπαίδευση και 87 σε ΣΜΕΑΕ.
Στην έλλειψη υποψηφίων Σχολικών Νοσηλευτών από τους Πίνακες ΑΣΕΠ.
Στη δευτερολογία του ο κος Αρσένης
ζήτησε από την Κ Υφυπουργό να τοποθετηθεί όχι επί αυτών που έγιναν αλλά επί αυτών που θα γίνουν ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Η κ Μακρή ανέφερε πως
υπάρχουν αυτή τη στιγμή κινήσεις και πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως αυτές βρίσκονται σε πρώϊμο στάδιο και δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι, πολύ σύντομα όμως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Επίσης τόνισε πως
εξεδόθη και ειδική πρόσκληση για πρόσληψη αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) αλλά και ΠΕ87.02 Νοσηλευτικής, με περιορισμένο όμως ενδιαφέρον.
Τέλος
η κα Υφυπουργός παρέθεσε τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και τον προϋπολογισμό τους αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών για το 2021-22.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης-lockdown: Προσπάθεια άλλες 2 εβδομάδες με σχεδιασμό έξυπνων λύσεων
ΦΕΚ-Μέτρα έως 8 Μαρτίου: Σε ποιες περιοχές λειτουργούν δια ζώσης και εξ αποστάσεως τα σχολεία
Υφυπουργός Μακρή-παράταση σχολικού έτους: Λιγότερο από μήνα-Δεν περικόπτονται οι διακοπές Πάσχα
 Νόμος 4780/2021: Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας-Εθνικές Επιτροπές Δικαιωμάτων Ανθρώπου-Βιοηθικής & Τεχνοηθικής
Ορισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Eλάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση