Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή: Τηλεκπαίδευση για μαθητές θετικούς στον κορονοϊό-Δεν θα παίρνουν απουσίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή: Τηλεκπαίδευση για μαθητές θετικούς στον κορονοϊό-Δεν θα παίρνουν απουσίες. Τα 613 κρούσματα θα μπορούσαν δυνητικά να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 ανθρώπους.

Τηλεκπαίδευση για μαθητές θετικούς

Στο Open και στην εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και τα self tests.

Για το πως πήγε η 1η ημέρα της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων είπε:

Η προσέλευση όταν δόθηκε η δυνατότητα προμήθειας των self tests ήταν μεγάλη, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και επειδή βρισκόμουν εχθές στην εκλογική μου Περιφέρεια στο Βόλο και επισκέφτηκα  σχεδόν όλα τα Λύκεια που λειτουργούσαν και τα ΕΠΑΛ και τα Εσπερινά είδα πως η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε και ακολούθησε τις οδηγίες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Ήταν μεγάλο στοίχημα για το Υπουργείο μας αυτό. Επρεπε μέσα σε λίγο διάστημα οι εργαζόμενοι πολλών συναρμόδιων Υπουργείων να συνεργασθούν. Εγινε μια τιτάνια προσπάθεια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να εφοδιαστούν με όλα τα όπλα που υπάρχουν.

Αναφορικά με τα 613 θετικά self test είπε:

Σε ότι αφορά στα 613 κρούσματα οι ειδικοί γιατροί είπαν πως αυτοί οι ολιγοασυμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί οι οποίοι διαπιστώθηκαν μέσω της διαδικασίας θα μπορούσαν δυνητικά να μολύνουν  από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας.

Οι με θετικό self test θετικοί θα πρέπει να προβούν σε επιβεβαιωτικό τεστ  για να επιβεβαιωθεί ή όχι το αρχικό αποτέλεσμα. Εάν είναι θετικό θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν όχι θα επιστρέψουν στην τάξη.

Μέχρι την επιβεβαίωση του τεστ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους παραμένουν απομονωμένοι στα σπίτια.

Για τους μαθητές που βρίσκονται θετικοί και τη δυνατότητα Τηλεκπαίδευσης είπε:

Τα παιδιά τα οποία θα βρεθούν θετικά μπορούν να παρακολουθήσουν με Τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα το οποίο γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν Η δυνατότητα υπήρχε και στο παρελθόν, υπάρχει και τώρα.

Για τις απουσίες των μαθητών είπε:

Τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά δεν θα πάρουν απουσίες, ούτε και κατά το διάστημα μέχρι να επιβεβαιωθεί σε μια δημόσια δομή το θετικό self test.

Για όσα παιδιά δεν δείχνουν βεβαίωση προβλέπονται απουσίες με επίδειξη μιας ελαστικότητας προσπαθώντας να πείσουμε τους γονείς για την αναγκαιότητα του μέτρου.

Για το πότε θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης είπε:

Το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για τις Πανελλαδικές και την ενδεχόμενη παράταση της σχολικής χρονιάς είπε:

Οι Πανελλαδικές θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με μειωμένη κατά 30% την ύλη.

Πιθανή είναι η παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες.

Δείτε επίσης

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
Μητσοτάκης-self test: 613 θετικά τεστ μαθητών και καθηγητών-Το μέτρο θα επεκταθεί πολύ σύντομα
Ανοιξαν τα Λύκεια με βεβαιώσεις αρνητικού τεστ-Πάνω από 500 τα θετικά-Επίσκεψη Κεραμέως σε Λύκεια
Ενημέρωση για υποχρεωτικό self test σε μαθητές, εκπ/κούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, λοιπό προσωπικό | Εγκύκλιος

Δείτε ακόμη

Δήλωση self test για σχολικό προσωπικό: Video με αναλυτικές οδηγίες βήμα-βήμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση