Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζητούν δικαιοσύνη οι περσινοί απορριφθέντες αναπληρωτές | Αρθρο στην ΕΦΣΥΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζητούν δικαιοσύνη οι περσινοί απορριφθέντες αναπληρωτές, επειδή δεν συμπλήρωσαν κάποια «κουτάκια» σε ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στους Πίνακες αναπληρωτών για το 2018-19.

Περσινοί απορριφθέντες: Ζητούν Δικαιοσύνη

Αρθρο στην ΕΦ ΣΥΝ

Αναφορά στο θέμα των αναπληρωτών που απερρίφθησαν πέρυσι από τους Αξιολογικούς Πίνακες  ΠΔΕ, επειδή δεν συμπλήρωσαν κάποια «κουτάκια» σε ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στους Πίνακες αναπληρωτών για το 2018-19, έγινε σε άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών, σήμερα Τρίτη 30/07/2019.

Υπενθυμίζουμε πως οι αναπληρωτές αυτοί κινδυνεύουν και φέτος να τεθούν εκτός Αξιολογικών Πινάκων στην περίπτωση που ισχύσουν και για το 2019-20 οι περσινοί Πίνακες χωρίς επικαιροποίηση στοιχείων, κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Το θέμα έθεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Εκτενής αναφορά στο ζήτημα των απορριφθέντων και στο ιστορικό αυτού έγινε από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατά την πρόσφατη συνάντηση της με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Προτεινόμενη Διάταξη

Από την Υφυπουργό  ζητήθηκε να  συμπεριληφθεί προτεινόμενη διάταξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συνταχθείσα από νομικό, προκειμένου να καλυφθούν οι απορριφθέντες του πίνακα 2018- 19 και να υπάρξει δέσμευση ως προς αυτό.

Επιπροσθέτως η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ανέφερε πως η ένταξη των συναδέλφων που απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους  στους περσινούς πίνακες σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την εισροή  οποιοδήποτε νέου στοιχείου στους πίνακες και αποτελεί δικαίωση για τα λάθη και τις παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης που έγιναν  κατά το προηγούμενο έτος.

Επιστολή απορριφθέντων

Ταυτόχρονα Επιστολή απέστειλε προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το Συντονιστικό Απορριφθέντων Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τα κουτάκια 2018-2019.

Στην επιστολή οι αναπληρωτές αναφέρουν πως τιμωρήθηκαν πέρυσι γιατί το Υπουργείο Παιδείας έκανε παραλήψεις, έδωσε ασαφείς οδηγίες και έδωσε μια παραπλανητική υπεύθυνη δήλωση, όπως τονίζουν, κατά τα λεγόμενα του ΑΣΕΠ, όταν εγγράφως απέρριψε κάθε ένσταση και αίτηση θεραπείας.

Δείτε το άρθρο με τίτλο “Ζητούν δικαιοσύνη οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής με τα «κουτάκια»”

Δείτε ακόμη:

Απορριφθέντες για τα «κουτάκια»: Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη συνάντηση με την Υφ. Παιδείας κα Ζαχαράκη

Τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών: Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση