Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα Αξιολόγησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα Αξιολόγησης: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με την ενίσχυση και τη βιωσιμότητα των Υποστηρικτικών Δομών (ΕΔΕΑΥ, ΚΕΣΥ).

Ζητούνται στοιχεία

Εγγραφο απέστειλε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), με το οποίο ζητά στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το έγγραφο καλούνται:
  • Οι Προϊστάμενοι/ες των Κ.Ε.Σ.Υ. όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν τον συνημμένο πίνακα μέχρι την Παρασκευή 28/2/2020 στις οικείες Π.Δ.Ε. και
  • Οι Π.Δ.Ε. να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 05/03/2020 τους πίνακες των Κ.Ε.Σ.Υ. αρμοδιότητάς τους με διαβιβαστικό έγγραφο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Τμήμα Α΄ και στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Παιδείας, Μονάδα Β3, του Υ.ΠΑΙ.Θ., στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις deae1@minedu.gov.gr και sparousis@minedu.gov.gr αντίστοιχα.
Δείτε τον σχετικό Πίνακα συμπλήρωσης
Αφορά στα έτη 2010 έως και 2019

Σκοπός του αιτήματος παράθεσης στοιχείων

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού, πάντα σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ να ενημερωθεί σχετικά με την ενίσχυση και τη βιωσιμότητα των Υποστηρικτικών Δομών (ΕΔΕΑΥ, ΚΕΣΥ), για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικής αξιολόγησης και υποστήριξης για όλους τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για αυτόν το σκοπό, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα συμπεράσματά της από την Ετήσια Συνάντηση 2019 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, εξέφρασε την επιθυμία να ενημερωθεί μέχρι αρχές Μαρτίου 2020 για την κατάσταση ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης.

Δεν αμφισβητείται το συνολικό έργο των ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr η παροχή αυτών των στοιχείων αφορά κυρίως στην ανίχνευση της  κατάστασης ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα σχετικά αιτήματα αξιολόγησης αρμοδιότητας Νηπιαγωγείων και σε καμία περίπτωση έχει να κάνει με αμφισβήτηση του γενικότερου έργου των ΚΕΣΥ και των ΕΔΕΑΥ.

Δείτε το έγγραφο με το οποίο ζητούνται στοιχεία από τα ΚΕΣΥ

 Δείτε επίσης

Σχεδιασμός Αξιολόγησης σχολείων: Βασικοί άξονες-Ποιοι θα αξιολογήσουν-Επιλογή Σχολικών Συμβούλων
Αξιολόγηση από Σεπτέμβριο: Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας στο “Πρώτο Θέμα”
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Θα ενισχύσουμε την παρουσία των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία
Πληρωμές αναπληρωτών: Ενημέρωση από Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ για Ενιαία Αρχή Πληρωμής
Δικαιολογητικά διορισμών | Κατάλογος

Πριν φύγετε

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση