Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικτυακό σεμινάριο για το διαπολιτισμικό διάλογο: Από 16 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικτυακό σεμινάριο για το διαπολιτισμικό διάλογο: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πέντε διαλέξεις. Η συμμετοχή είναι ανοικτή στο κοινό και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Διαδικτυακό σεμινάριο για το διαπολιτισμικό διάλογο

Το Πρόγραμμα Jean Monnet «Enhancing the debate about intercultural dialogue, EU values and diversity» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο 25 ωρών με τίτλο “Intercultural Dialogue as a European Project” τη Δευτέρα 16, 23 και 30 Νοεμβρίου καθώς και 7 και 14 Δεκεμβρίου 2020, και ώρες από τις 17:00 μέχρι τις 21:00.

Πλατφόρμα

Το Σεμινάριο είναι διαδικτυακό, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ο σύνδεσμος πρόσβασης είναι ο ίδιος για όλες τις ημέρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν πριν από κάθε μέρα ή την ίδια μέρα ακολουθώντας τον σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρώτη διάλεξη

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Intercultural Dialogue in the EU

– Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια, Jean Monnet Project EUVaDiS, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Intercultural Dialogue as a Bridge between the EU and Russia

– Iulia Sushkova, Κοσμήτορας, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Ogarev Mordovia State University, Κάτοχος Έδρας Jean Monnet, Σαράνσκ, Ρωσσία

The Conditions of Intercultural Dialogue: Fundamental Rights, Democracy, Pluralism, Equality

– Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια, Jean Monnet Project EUVaDiS, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Intercultural Dialogue after COVID-19 and the George Floyd Tsunami

– Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια, Jean Monnet Project EUVaDiS, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Βρείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Θεματικές

Πριν από κάθε μέρα θα ανακοινώνεται το λεπτομερές πρόγραμμα με τις Διαλέξεις και τους Ομιλητές στην Ιστοσελίδα του Προγράμματος και στο Facebook. Ενδεικτικά οι θεματικές και οι ομιλητές θα είναι:

  • Διαπολιτισμικός διάλογος στην ΕΕ.
  • Οι συνθήκες του διαπολιτισμικού διαλόγου: θεμελιώδη δικαιώματα, δημοκρατία, πλουραλισμός, ισότητα.
  • Οι προκλήσεις της πολυμορφίας στην ΕΕ.
  • Θρησκεία και διαθρησκευτικός διάλογος.
  • Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
  • Ρητορική μίσους, εγκλήματα μίσους, ελευθερία και ανοχή.
  • Διαπολιτισμικές ικανότητες.

Περαιτέρω πληροφορίες

Η γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά και δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ανοιχτή σε όλους. Πιστοποιητικά παρακολούθησης θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και θα σταλούν μέσω e-mail στα δεδηλωμένα στοιχεία.

Οι συμμετέχοντες δικαιούνται έως 5 ώρες απουσιών.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης

Σεμινάρια εξ αποστάσεως εκπαίδευσης-eTwinning: Δωρεάν για εκπαιδευτικούς και γονείς

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τον αυτισμό μέσω της πλατφόρμας TRAIN-ASD

Share.

About Author

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Leave A Reply