Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία της Λαμίας και της Φθιώτιδας, 2η ημέρα της δια ζώσης επαναλειτουργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία της Λαμίας: Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο 6ο Γυμνάσιο-στο 6ο Δημοτικό-στο 22ο Δημοτικό και το 8ο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης.

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία της Λαμίας

Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες της Λαμίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου 2021, δεύτερη ημέρα της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Η Υπουργός επισκέφθηκε

το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης το πρωί και ακολούθως στις 11:00 συνάντησε στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το γνωστό και ως “Πέτρινο”, την  Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς κα Ελένη Μπενιάτα, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δήμητρα Τσιάκα και τη Διευθύντρια του 6ο Γυμνασίου Λαμίας κα Νανά Κουτσονίκα.

Αργότερα η κα Κεραμέως επισκέφθηκε:
  • Tο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης και
  • το 22ο Δημοτικό και το 8ο Γυμνάσιο στη περιοχή της Ροδίτσας.
Για την επίσκεψη της Υπουργού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,

ο Διευθυντής του σχολείου και αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Δήμου Λαμιέων κος Αθανάσιος Παπαχρήστος ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου την Υπουργό Παιδείας κ΄ Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως που συνοδευόταν απο την Περιφερειακή Διευθύντρια Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα και την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώτα Σιδερά-Χουλιάρα
Κατά την επίσκεψη της η κ. Υπουργός Παιδείας, την δεύτερη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας επισημαίνοντας τη σημασία τήρησης των μέτρων προφύλαξης και της διενέργειας self tests.
Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την σημαντική δουλειά που έκαναν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και είχε την ευκαιρια να ανταλλάξει ιδέες και γνώμες για θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος μαζί τους.
Τις εντυπώσεις όμως όλων μας τις κέρδισαν πανάξια οι μικροί μας μαθητές που ρωτούσαν πολλά, μιας και πρώτη φορά έβλεπαν δια ζώσης Υπουργό να συνομιλεί μαζί τους και να τους λύνει κάθε απορία.
Το μέλλον κάθε τόπου, κάθε χώρας εξαρτάται από όλους τους νεότερους μαθητές που αύριο θα πάρουν την σκυτάλη.
Στηρίζουμε όλοι τους μαθητές μας, τους αγαπάμε και ο καθένας από εμάς προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο έχει όλες του τις δυνατότητες, για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας”.
Η Υπουργός σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε

“Δίπλα στους μαθητές μας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας.

Δεύτερη μέρα σήμερα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, και είχα τη χαρά να βρεθώ σε δημοτικά και γυμνάσια της Φθιώτιδας μαζί με τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Χουλιάρα-Σιδερά και Δήμητρα Τσιάκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα και τον Δήμαρχο Ευθύμη Καραΐσκο.

Τα χαμόγελα των παιδιών φαίνονταν στα μάτια τους παρά τις μάσκες, ο ενθουσιασμός τους που ξαναβρήκαν τους φίλους τους και τους δασκάλους και καθηγητές τους έκδηλος!

Ανάμεσα στα «αιτήματα» των παιδιών: να υπάρχει άμμος αντί για τσιμέντο στο προαύλιο για να πέφτουν «πιο μαλακά» όταν παίζουν, να μπουν περισσότερα λουλούδια στα σχολεία, να βγάλουμε τις μάσκες το συντομότερο!

Με τους εκπαιδευτικούς μας συζητήσαμε για την τηλεκπαίδευση, για τον προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, για αλλαγές που δρομολογούμε στα σχολεία στην κατεύθυνση μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας των εκπαιδευτικών και των σχολείων μας.

Τελευταίος σταθμός στην επίσκεψή μας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ο οποίος μας ξενάγησε στις εντυπωσιακές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Μητρόπολη”.

Τέλος

η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Κεραμέως πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εχθές Δευτέρα 10 Μαΐου

πρώτη ημέρα δια ζώσης επαναλειτουργίας όλων των σχολείων της χώρας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Σχολεία-θετικά self test: Προσεγγίζουν τις 3.000
Κορονοϊός-μέτρα 10 έως 14.05: Ανοιγμα δραστηριοτήτων-Επαναλειτουργία σχολείων-Φροντιστηρίων-ΚΞΓ | ΦΕΚ
Δημόσιο: Προθεσμία δήλωσης self test έως 16 Μαΐου: Τροποποίηση ΚΥΑ
Επαναλειτουργία σχολείων από Δευτέρα 10.05: Οδηγίες και για το self test από το ΥΠΑΙΘ | Εγγραφο
Φαρμακεία-διάθεση self test: Από 10 έως 12.05 στην εκπαιδευτική κοινότητα-Από 13 έως 19.05 λοιποί δικαιούχοι

Δείτε ακόμη

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση