Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθηγητής Γώγος: Προς την 14η Σεπτεμβρίου κατευθύνεται η εισήγηση της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθηγητής Γώγος: Προς την 14η Σεπτεμβρίου κατευθύνεται η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Καθηγητής Γώγος

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολόγο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και μέλους της Επιτροπής ειδικών για την πανδημία κορονοϊού κο Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος μίλησε σήμερα το απόγευμα στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, όλα δείχνουν πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτή κατά τα φαινόμενα

είναι και η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μετά από τη σημερινή σύσκεψη.

Ο κος Γώγος

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου ανέφερε πως προς την 14η Σεπτεμβρίου 2020 κατευθύνεται η εισήγηση των ειδικών, ως ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, μετά από τη σημερινή σύσκεψη, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Να επισημάνουμε πως

Η Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στις 16:00 και θα συμμετέχουν:

  • Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας,
  • η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως,
  • ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τάκης Θεοδωρικάκος και
  • ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Δημήτρης Παπαστεργίου.
_______________________________
Να υπενθυμίσουμε πως

Ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό κος Νικόλαος Σύψας και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό κος Παναγιώτης Γαργαλιάνος, έχουν τοποθετηθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων την 7η Σεπτεμβρίου 2020, όπως έχει προγραμματισθεί – Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων 14 Σεπτεμβρίου: “Κλείδωσε” η ημερομηνία-Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα επανασχεδιασμός λειτουργίας σχολ. μονάδων
Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δυο ταχυτήτων: Πρώτα τα Δημοτικά
Νέα σχολική χρονιά 2020-21: 25 απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών
Μέτρα Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα σχολείων: Επιπλέον αναπληρωτές-Ενδεχόμενη έναρξη 7 Σεπτεμβρίου-Λήψη απόφασης 1η Σεπτεμβρίου
Κεραμέως προς γονείς: Εκκληση να επιστρέψουν από τις διακοπές έως το τέλος Αυγούστου
Υποστήριξη σχολικών μονάδων από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς: 2.800 προσλήψεις-Σύντομα η Πρόσκληση
Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση