Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στατιστικά προτιμήσεων Πανελλαδικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στατιστικά προτιμήσεων, επιτυχόντων και υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανά κατηγορία επιλογής, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στατιστικά προτιμήσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποιήθηκαν τα στατιστικά προτιμήσεων, επιτυχόντων και υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανά κατηγορία επιλογής.

Δείτε το αρχείο σε μορφή zip

Βάσεις 2019

Συγκριτικά Βάσεων 2019

____________________________________

Στατιστικά στοιχεία

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 103.963, εκ των οποίων 91.763 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.200 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός  υποψηφίων ήταν 104.780.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 80.696 υποψήφιοι, ενώ το 2018 εισήχθησαν 77.510.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

____________________________________

Δείτε επίσης

Αποτίμηση Βάσεων Εισαγωγής

Μια πρώτη αποτίμηση της πορείας των Βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια έκανε η δημοσιογράφος Ελπίδα Οικονομίδη, στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα μ αυτήν:

  • Καταβαράθρωση στις Βάσεις εισαγωγής είδαμε στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές ενώ σημαντικές απώλειες είχε η Νομική.
  • Αντίθετα τα Οικονομικά και η Πληροφορική ήταν τα μοναδικά επιστημονικά αντικείμενα που ξεχώρισαν συνεχίζοντας την ανοδική περσινή πορεία.
  • Από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας μόνον στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η βάση από 18.240 ανέβηκε στα 18.314 μόρια.
  • Το 1/3 των σχολών και τμημάτων φέτος έπεσε κάτω από τη βάση, ενώ μόλις το 23% των υποψηφίων εισήχθη στην πρώτη προτίμησή του.
  • Το 25% των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ στα ΕΠΑΛ το ποσοστό άγγιξε το 40%.
  • Οι κακές επιδόσεις οδήγησαν όχι μόνο στην πτώση των βάσεων αλλά και στη συνέχεια, γι’ ακόμη μια χρονιά, του θλιβερού φαινομένου όπου η εισαγωγή σε Πανεπιστήμια γίνεται με βαθμούς 4 και 5.

Δείτε αναλυτικά το άρθρο της Ελπίδας Οικονομίδη

____________________________________

Δείτε ακόμη

Βάσεις Πανελλαδικών 2019: Συγκριτικά – Στατιστικά στοιχεία και Μήνυμα Υπ. Παιδείας

Μετεγγραφές Φοιτητών: Η περσινή Εγκύκλιος 2018-19

Φοιτητική στέγη: Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ – Πρόβλημα με το Airbnb

Επαναληπτικές Πανελλαδικές: Πρόγραμμα και Εξεταστικά κέντρα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση