Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπερωρίες αναπληρωτών: Να αποζημιωθούν, για το σύνολο τους, οι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε 4/θ Νηπιαγωγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπερωρίες αναπληρωτών: Να αποζημιωθούν, για το σύνολο τους, οι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε τετραθέσια Νηπιαγωγεία – Ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος.

Υπερωρίες αναπληρωτών
Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος

ΠΑΛΛΗΝΗ:19/12/2020

Α.Π. : 99

 Να αποζημιωθούν για το σύνολο των υπερωριών τους οι συναδέλφισσες /οι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε 4/θ νηπιαγωγεία

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος , στηρίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ , που υπηρετούν σε 4θέσια και άνω νηπιαγωγεία  στο αυτονόητο  αίτημα τους να αποζημιωθούν για το σύνολο των υπερωριών τους .

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

στα 4θέσια και άνω νηπιαγωγεία το διδακτικό ωράριο, συμπίπτει ακριβώς με το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα δημοτικά, δηλαδή:

  •  24 ώρες αν έχουν μέχρι  10 χρόνια υπηρεσίας.
  • 23 ώρες αν έχουν από 10 μέχρι 15 χρόνια υπηρεσίας.
  • 22 ώρες αν έχουν από 15 μέχρι 20 χρόνια υπηρεσίας.
  • 21 ώρες αν έχουν από 20 χρόνια υπηρεσίας και πάνω.

Οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί  αναπληρωτές    ΕΣΠΑ   δικαιούνται , όπως ακριβώς και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους να λάβουν την προβλεπόμενη  οικονομική αποζημίωση  για κάθε υπερωρία πέραν του διδακτικού τους ωραρίου .

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της  υπηρεσίας  να προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τα χρήματα που οφείλονται στους συναδέλφους μας από την μέχρι σήμερα υπερωριακή  εργασία τους .

Το ΔΣ του συλλόγου

καλεί την Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να τοποθετηθεί άμεσα εγγράφως για το θέμα , ώστε  να δοθεί τέλος στην αγωνία των συναδέλφων .

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος, εφόσον του ζητηθεί, έχει τα μέσα να καλύψει  συνδικαλιστικά  και νομικά τους συναδέλφους νηπιαγωγούς που δεν επιθυμούν να παρέχουν, πλέον ,  υπερωριακή εργασία  .

Επιπρόσθετα θα στηρίξει νομικά τους συνάδελφους, ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους , στην περίπτωση που το υπουργείο απαντήσει αρνητικά στο αίτημα τους για  οικονομική αποζημίωση.

Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για τους αναπληρωτές

 Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                          Σάββας  Σεχίδης

Δείτε επίσης

Διεκδίκηση δώρων αναπληρωτών: Διευκρινίσεις από τον Σύλλογο “Αλεξ. Δελμούζος”
Διεκδίκηση αναδρομικών δώρων και επιδομάτων αναπληρωτών | Ενημέρωση
Σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος: Σε κίνδυνο προσωπικό και μαθητές των Ειδικών σχολείων

Πριν φύγετε

Κεραμέως-σχολική χρονιά: Τι είπε για το ενδεχόμενο παράτασης και για τις φορητές συσκευές της Τηλεκπαίδευσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση