Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

e-ΚΠγ-Αποκλεισμός της Ιταλικής γλώσσας: Επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

e-ΚΠγ-Αποκλεισμός της Ιταλικής γλώσσας: Επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας – ΠΕ34.

e-ΚΠγ-Αποκλεισμός της Ιταλικής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας, αναφορικά με τον αποκλεισμό των Ιταλικών απο το e-ΚΠΓ.

Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας-ΠΕ34 – Associazione Panellenica degli Insegnanti di Italiano

5/5/2021

 Αποκλεισμός της Ιταλικής γλώσσας από το e-ΚΠγ

 Με μεγάλη μας λύπη αλλά και έκπληξη διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα δημοσιεύματα ότι ανάμεσα στις γλώσσες που θα πιστοποιεί η νέα ηλεκτρονική εκδοχή του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας δεν περιλαμβάνεται η ιταλική γλώσσα.

Αναρωτιόμαστε πώς αυτό είναι δυνατόν,

αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, η παρουσία της ιταλικής γλώσσας μέσα στο Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι σαφώς δυναμική με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2003 έως σήμερα

48.353 υποψήφιοι έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της ιταλικής γλώσσας, αριθμός που την τοποθετεί ανάμεσα στις γλώσσες με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Ακόμη και στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης

κατάφερε να παραμείνει το σύστημα πιστοποίησης της ιταλικής με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα, καθώς από το 2009 έως το 2019 εξετάστηκαν άνω των 27.000 υποψηφίων.

Η γενικότερη ανάγκη πιστοποίησης της ιταλικής

στην ελληνική κοινωνία έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία από το χώρο της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Θεωρούμε λοιπόν

την επιλογή αυτή της πολιτείας απολύτως ατυχή και ανακόλουθη με τις κοινωνικές ανάγκες και ζητούμε την συμπερίληψη της ιταλικής γλώσσας στο e-ΚΠΓ.

 Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Αγλαΐα Ανεζάκη

Κατερίνα Μανιάτη

Άννα Τσαταλμπασόγλου

Δείτε σχετικά

Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2021-Αιτήσεις από 05 έως 11 Μαΐου 2021
Νέες αμοιβές απασχολουμένων στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας | ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Εκπαιδευτικοί-μόνιμοι διορισμοί 1ΓΕ-2ΓΕ: “Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις”-Επιστολή στο Υπουργείο | Ψήφισμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση