Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 Νοεμβρίου 2021: Από την Επιτροπή Υγείας του ΑΠΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 Νοεμβρίου 2021: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν «πρόθεση συμμετοχής», προσδιορίζοντας την ώρα προσέλευσής τους.

Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 Νοεμβρίου 2021

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπή Υγείας του ΑΠΘ και του Προέδρου της, Καθηγητή Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας, Κωνσταντίνου Νάτση.

“Mε την παρούσα επιστολή θα θέλαμε κατ΄ αρχάς να σας ενημερώσουμε σχετικά με την επικείμενη Εθελοντική Αιμοδοσία, την οποία διοργανώνει η Επιτροπή Υγείας του ΑΠΘ, και να σας παρακαλέσουμε παράλληλα να προωθήσετε την σχετική πληροφόρηση στους χώρους στους οποίους εργάζεσθε και των οποίων έχετε την εποπτεία, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό θέμα.

Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει  στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά.

Ημερομηνία και ώρα

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στο φουαγιέ του ισογείου του κτιρίου Διοικήσεως του ΑΠΘ.

Δήλωση προθέσεως συμμετοχής

Λόγω της πανδημίας η προσέλευση των αιμοδοτών είναι απαραίτητο να γίνεται με προκαθορισμένη ροή ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οι υποψήφιοι αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν «πρόθεση συμμετοχής» και να προσδιορίζεται η ώρα προσέλευσής τους καλώντας στη Γραμματεία της Επιτροπής Υγείας, τηλ. 2310995360, υπεύθυνη κα Ε. Παταζιού.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, στο χώρο διεξαγωγής της θα υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την αιμοδοσία, την δωρεά σώματος και οργάνων και γενικότερα για τις μεταμοσχεύσεις, με δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών.

Όσοι/όσες επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ καθώς και να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα.

Δεν απαιτείται να είναι νηστικοί!

Πιστεύουμε πως η παρουσία και συμπαράστασή σας  θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή”.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης
Μήνυμα Κεραμέως για το Πολυτεχνείο και την 48η επέτειο του
Μήνυμα Ζέττας Μακρή για το Πολυτεχνείο: 17 Νοεμβρίου 1973-17 Νοεμβρίου 2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση