Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Παιδείας: Εγραψε συνθήματα στα τζάμια του κτιρίου-Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Παιδείας: Εγραψε συνθήματα στα τζάμια του κτιρίου στο Μαρούσι- Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Παιδείας
Με κείμενο και video

που κοινοποίησε η Φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα, παρουσιάζει την  “παρέμβαση” της, ξημερώματα Κυριακής, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, όπου μέλη της οργάνωσης φορώντας κράνη μοτοσυκλέτας έγραψαν με μαύρο σπρέι στα τζάμια της πρόσοψης του κτιρίου διάφορα συνθήματα.

Στο σχετικό κείμενο

ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην κατάσταση στο χώρο της Παιδείας την οποία χαρακτηρίζει τραγική και σε εχθρικές ρυθμίσεις, διατάξεις και νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ.

Ομιλεί δε

για ένα μέλλον που διαγράφεται δυσοίωνο με την τηλεκπαίδευση και την τηλε-εξεταστική να ανοίγει ένα νέο πεδίο για το κράτος στην κατεύθυνση της “απονέκρωσης των συλλογικών ταξικών αντιστάσεων των φοιτητών/τριών” και της “αχρήστευσης  με την αποδοχή τέτοιων μέσων των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων”.

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

“Σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας ανέγραψε συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για άλλη μια θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Κεραμέως εφ όλης της ύλης: Κορονοϊός και σχολεία-ηλεκτρονική ψηφοφορία-3μηνες συμβάσεις κ.α

 Προσλήψεις 2020-Ανάλυση: Eκπ/κοί-ΕΕΠ & ΕΒΠ-Πλήθος-θέση τελευταίου-Διαγραφές

Χαρδαλιάς για σχολεία Κοζάνης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκ περιτροπής λειτουργία

Δείτε ακόμη

Ερώτηση για έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου από 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Νομικό πλαίσιο ωραρίου-περικοπής αποδοχών απεργίας-εξ αποστάσεως εκπαίδευσης | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση