Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συναντήσεις ΠΕΣΥΕ με ΥΠΑΙΘΑ και ΑΔΙΠΠΔΕ-Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ενωση Συμβούλων Εκπ/σης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συναντήσεις ΠΕΣΥΕ με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ και Πρόεδρο ΑΔΙΠΠΔΕ-Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Συναντήσεις ΠΕΣΥΕ

Συναντήσεις του Δ.Σ. της Π.Ε.ΣΥ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και τον Πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.) με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα  Μακρή και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κο Ιωάννη Κατσαρό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΠΕΣΥΕ, κατά την πολύωρη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος, ουσιαστικός, διεξοδικός και ειλικρινής διάλογος και ανταλλαγή απόψεων επί όλων των θεμάτων που αφορούν στον πολλαπλό ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΣΥ.Ε. προέβησαν σε μία αναλυτική παρουσίαση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ όλων των ζητημάτων και προβλημάτων, όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού και σχετίζονται με το έργο όλων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και τους πολυσύνθετο ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν. Παράλληλα, τόσο μέσω γραπτού υπομνήματος όσο και προφορικά, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και δυσχεραίνουν το έργο τους (θεσμικά, διοικητικά, οικονομικά).

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κο Ηλία Ματσαγγούρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ένα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και ο αξιότιμος Καθηγητής προέβη σε μια σφαιρική και αναλυτική παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στον ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και στην αξιολόγηση.

Η συνάντηση με την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είχε ως αποτέλεσμα και την έναρξη μιας μόνιμης και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της Π.Ε.ΣΥ.Ε. για την όσο το δυνατόν άμεση ανατροφοδότηση και επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία και τον σύνθετο ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης

Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και στο βάθος νέοι «κόφτες» – Συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με ΥΠΑΙΘΑ 

Μέσω εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές από βανδαλισμούς μαθητών στο σχολείο 

Το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα σχολεία όπως το παρουσίασε ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης | VIDEO 

Οδηγίες επιστροφής 1% από ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) – Υπόδειγμα αίτησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση