Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοινώσεις-κλειστά σχολεία: Δημοτικά-Νηπ/γεία-Παιδικοί & Βρεφ/κοί Σταθμοί από 16.11-Ανοιχτά τα Ειδικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώσεις-κλειστά σχολεία: Δημοτικά σχολεία – Νηπιαγωγεία – Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας κορονοϊού – Ανοιχτά τα Ειδικά σχολεία – Τι θα γίνει με την Τηλεκπαίδευση.

Ανακοινώσεις-κλειστά σχολεία

Πριν από λίγο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως από το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) σε όλη τη χώρα.

Επίσης ανακοίνωσε πως συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των Ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Διαδικασία Τηλεκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση, τις πρωϊνές ώρες, όπου έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη χάρη στην εθελοντική προσφορά καθηγητών.  Υπάρχει συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικής τηλεόρασης – Από Δευτέρα 16.11.2020.

Β. Τηλεκπαίδευση σύγχρονη και ασύγχρονη, 2 με 5 το απόγευμα, από Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε για τη διαδικασία Τηλεκπαίδευσης αναλυτικά ΕΔΩ
Δείτε αναλυτικά τις Ανακοινώσεις Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως για αναστολή λειτουργίας Πρωτοβάθμιας

_________________________

Μαζί με την κα Κεραμέως

στη σημερινή ενημέρωση ήταν ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών κος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας δήλωσε πως
Η αναστολή λειτουργίας γίνεται προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της μετάβασης και της αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες και όχι για επιδημιολογικούς λόγους.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κος Θεοδωρικάκος δήλωσε πως
  • Θα λειτουργήσει το Δημόσιο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό σε καμία περίπτωση κάτω από 50%.
  • Η Διοίκηση θα μεριμνήσει για τις ευπαθείς ομάδες.
  • Θα διευκολυνθούν οι γονείς με παιδιά σε σχολεία υπό αναστολή.
Από Δευτέρα 16.11. 2020 θα έχουμε και την αναστολή της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα.

_________________________

Ανακοινώσεις-κλειστά σχολεία
Πως ψήφισε η Επιτροπή ΕΟΔΥ τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κου Άκη Σκέρτσου στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ,  15 επιστήμονες της Επιτροπής ΕΟΔΥ εισηγήθηκαν να κλείσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα και 8 ότι θα πρέπει να περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

_________________________

Πως θα διενεργηθεί η Τηλεκπαίδευση στους μαθητές/τριες των Δημοτικών
Α. Σύμφωνα με ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως
“Ανταποκρινόμαστε και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ταυτόχρονα διαφυλάσσοντας τη δημόσια και ατομική υγεία, αλλά και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς!”.

Β. Σύμφωνα με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ:

Θα κινηθεί σε 2 επίπεδα:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση (Σ.Σ.τις πρωϊνές ώρες), όπου έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη χάρη στην εθελοντική προσφορά καθηγητών.  Υπάρχει συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Β. Τηλεκπαίδευση σύγχρονη και ασύγχρονη. (Σ.Σ. 2 με 5 το απόγευμα)

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

__________________________

Εγκύκλιοι για λειτουργία δημοσίου-άδειες γονέων

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσαν Εγκύκλιους αναφορικά με τη λειτουργία του δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τις άδειες γονέων με παιδιά σε σχολεία με αναστολή λειτουργίας.

Με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών υπενθυμίζεται ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού και διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν
  • στην εξυπηρέτηση του κοινού,
  • στη χρήση τηλεργασίας και
  • στις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους.
Δείτε τις Εγκυκλίους

Δείτε επίσης

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Τεστ κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
ΕΣΑμεΑ προς ΟΛΜΕ: Στιγματιστική η επιστολή για διενέργεια τεστ coνid19 στα σχολεία ΕΑΕ

 Πριν φύγετε

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για προσλήψεις: Τι θα γίνει με την Παράλληλη-Επιστολή για τεστ covid
Εγκύκλιος εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Εκδηλώσεις-Δράσεις Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΣΌΡΤΣΗ ΔΉΜΗΤΡΑ σε

    Κύρια Βούγια, το κλείσιμο των σχολείων θα επηρεάσει την πρόσληψη των Ψυχολόγων και των Κοινωνικών Λειτουργών στη Γενική Εκπαίδευση; Έχετε κάποια ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτό το πρόγραμμα; Ευχαριστώ πολύ.

Γράψτε μία απάντηση