Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικό Σχολείο Δράμας: Στήριξη του ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ στα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στη σχολική μονάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικό Σχολείο Δράμας: Στήριξη του ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ στα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στη σχολική μονάδα και αίτημα για ισότιμη μεταχείριση.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π.Α.Μ.Θ.)

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Τα μέλη του Δ. Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ. ανταποκρινόμενα στην αίτηση των μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π που εργάζονται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας και κατόπιν ενημέρωσης για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη προαναφερθείσα σχολική μονάδα το προηγούμενο (2017-2018) και το τρέχον σχολικό έτος (2018-2019) εκφράζουμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας στα μέλη του συλλόγου μας.

Δηλώνουμε ενάντια σε κάθε είδους συμπεριφορά που προσβάλλει την προσωπικότητα του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού υποβαθμίζοντας τον διακριτό ρόλο και το έργο τους στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.

Θυμίζουμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της συνεργασίας και της ισότιμης μεταχείρισης όλων των ειδικοτήτων, Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ σε μια σχολική μονάδα, σεβόμενοι το διακριτό ρόλο του καθενός με την εφαρμογή του καθηκοντολογίου (Υ.Α ΦΕΚ Β 1585/2018), έχοντας κοινό στόχο την προώθηση  της ολιστικής εκπαίδευσης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου  να επιτευχθεί η επίλυση της ρήξης που διαιωνίζεται και βλάπτει τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων και κατ’ επέκταση της σχολικής κοινότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η    Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας                                                                                                                                                      

   Ιορδανίδου Κρυσταλλία                                                           Τσιγγέλη Ιωάννα

     Δείτε επίσης

Το νέο ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση