Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση στη Βουλή για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το ΚΙΝΑΛ-Δεν είναι ευκρινές αν διατηρείται έστω ως κατεύθυνση και κυρίως αν οι πτυχιούχοι του τμήματος διατηρούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000.

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Bουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Ερώτηση έχει να κάνει

με το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα που συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .

Οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν

πως δεν είναι ευκρινές αν διατηρείται έστω ως κατεύθυνση το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως αν οι πτυχιούχοι του τμήματος διατηρούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000.

_____________

Η Ερώτηση

Προς την Υπουργό:

Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα

που συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είχε ιδρυθεί και λειτουργούσε από τη δεκαετία του 1980 το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μοναδικό πανελλαδικά σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσής με σκοπό την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό της δημόσιας διοίκησης, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και εν γένει των φορέων  τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι απόφοιτοι του τμήματος

είχαν απολύτως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων σύμφωνα με το ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000 ΤΕ22 (ΤΕ τοπικής αυτοδιοίκησης)

Με τον νόμο 4610/19

ουσιαστικά επήλθε κατάργηση του ΤΕΙ και το τμήμα μετεξελίχθηκε σε τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών του νυν Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Επειδή στο νέο τμήμα δεν είναι ευκρινές

αν διατηρείται έστω ως κατεύθυνση το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως αν οι πτυχιούχοι  του τμήματος διατηρούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000

Ερωτάσθε  κα Υπουργέ:

1. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α) του ΤΕΙ ή όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών του και δεν επέλεξαν το νέο, διατηρούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του  ΠΔ ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000;

2. α.Το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει ως κατεύθυνση την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

β. Και αν ναι, οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού, που επιλέγουν την κατεύθυνση Τ.Α. θα έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ ΦΕΚ 54/Α΄/ 7-3-2000;

3. Προβλέπεται αντιστοίχιση του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ με το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου; Και με ποια διαδικασία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δείτε επίσης

Φοιτητικά συγγράμματα-Εκδότες: Απλήρωτοι για 3o συνεχόμενο εξάμηνο-Στη Βουλή επιστολή του ΣΕΕΒΙ
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Εκκληση για διεξαγωγή των self test από τα φαρμακεία-Ερώτηση στη Βουλή
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
ΦΕΚ: Διεξαγωγή κατατακτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση