Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΠΑΣΑΝ-οργανικά κενά: Θα αναζητηθούν τα πραγματικά στοιχεία και θα ζητηθεί η δημοσιοποίησή τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΑΣΑΝ-οργανικά κενά: Θα αναζητηθούν τα πραγματικά στοιχεία και θα ζητηθεί η δημοσιοποίησή τους – Ο Σύλλογος συνιστά ψυχραιμία και υπομονή στα μέλη του.

ΠΑΣΑΝ-οργανικά κενά

Θα αναζητήσει τα πραγματικά στοιχεία αναφορικά με τα οργανικά κενά και θα ζητήσει την δημοσιοποίηση τους, ώστε όλα να βγουν στο φως με διαφάνεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ), ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του συνιστά ψυχραιμία και υπομονή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΝ

Ενόψει της λήξης της προθεσμίας δήλωσης των διευθύνσεων για οργανικά κενά, επικοινωνήσαμε αρχικά με το υπουργείο το οποίο μας ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καμία εικόνα σχετικά με αυτά.

Ακολούθησαν επικοινωνίες με αιρετούς σχετικά με οργανικά κενά που δηλώθηκαν- ή δεν δηλώθηκαν- στις πρωτοβάθμιες. Το πρώτο θέμα το οποίο απασχολεί σοβαρά τον σύλλογο είναι η απουσία οργανικότητας στα ολοήμερα τμήματα, κάτι που επιτρέπει την ύπαρξη μιας οργανικότητας στα νηπιαγωγεία ολοήμερου και πρωινού τμήματος μαζί.

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία σχετικά με τα κενά που δημιουργήθηκαν ή όχι από την δίχρονη- καθώς λίγο μετά την θέσπιση της τα τμήματα έγιναν 25αρια- μας παρέχει ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τα πραγματικά κενά μας. Είναι γεγονός πως η υποχρεωτικότητα της δίχρονης άνοιξε τον δρόμο για σύσταση οργανικών κενών στον κλάδο μας, αλλά συναντά εμπόδια στην υλοποίηση της που προκύπτουν από αποσπάσεις, υπεραριθμίες και γενικά ένα θολό τοπίο το οποίο καλούμαστε να εξετάσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, ως σύλλογος θα αναζητήσουμε τα πραγματικά στοιχεία και θα ζητήσουμε την δημοσιοποίηση τους ώστε όλα να βγουν στο φως με διαφάνεια και θα ακολουθήσει νέος κύκλος συζητήσεων με το Υπουργείο και όλους τους αρμόδιους φορείς. Συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή καθώς ως νεοσύστατος σύλλογος προσπαθούμε να αντλήσουμε τα ορθά στοιχεία ετών που προέκυψαν τα χρόνια που προηγήθηκαν από την απουσία εκπροσώπησης μας.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο διακοπών και έναν ευτυχισμένο χρόνο με λιγότερο άγχος και κυρίως υγεία.

Εκ του ΔΣ του ΠΑΣΑΝ

Δείτε επίσης

Πρόσληψη 521 εκπαιδευτικών Ειδικής Προκήρυξης για κάλυψη λειτουργικών κενών για το 2023-24 

Συνάντηση ΠΑΣΑΝ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ: “Εν κοιμίσει” ο γραπτός ΑΣΕΠ-Διορισμοί 1 προς 1-Τα θέματα που τέθηκαν 

 Αναστέλλεται η συγχώνευση 3 Νηπιαγωγείων της Καλλιθέας | Απόφαση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση