Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία για έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών και υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία για έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών και υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών: Με τροποποίηση προθεσμιών εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών

Με Τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις”, τροποποιούνται τα άρθρα 6, 7 και 8 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017, αναφορικά με τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Με τη διάταξη τροποποιούνται οι προθεσμίες

για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής και υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, καθώς και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής, ενώ τροποποιούνται συνακόλουθα και οι προθεσμίες για την κατανομή των μαθητών και τη συγκρότηση των τμημάτων, με σκοπό την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και τον καλύτερο προγραμματισμό.

Η εν λόγω Τροπολογία εκρίθη απαραίτητη

καθόσον η υποβολή της αίτησης εγγραφής μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 30 Μαίου κάθε έτους δημιουργούσε χρονική καθυστέρηση που οδηγούσε σε προβλήματα, τόσο στον σχολικό προγραμματισμό, όσο και στον έγκαιρο οικογενειακό προγραμματισμό των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ετσι, από τη στιγμή

που με την διάταξη αυτή έχουμε επίσπευση των διαδικασιών εγγραφής νωρίτερα από τα ισχύοντα, θα έχουμε και επίσπευση των διαδικασιών προγραμματισμού των υπηρεσιακών μεταβολών, μεταθέσεων, αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και των προσλήψεων αναπληρωτών.

Η διάταξη για τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, περιλαμβάνεται στην Τροπολογία 8 διατάξεων του ΥΠΑΙΘ.

Δείτε την Τροπολογία των 8 άρθρων του ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

Νίκη Κεραμέως: 5 παθογένειες δεκαετιών αφήνουμε πίσω με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Κεραμέως-Συνταγματικότητα νομοσχεδίου ΑΕΙ: Απαντήσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εισήγηση Νίκου Φίλη επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ: Περικοπές εισακτέων-κλείσιμο τμημάτων-ειδικοί φρουροί-κάμερες
Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου στην Ολομέλεια της Βουλής για ν/σ ΑΕΙ: Τίποτε δεν πάει μπροστά χωρίς ειλικρινή συναίνεση
Κεραμέως: Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν μπορούν να το αποκτήσουν
Απαντήσεις Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση