Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανησυχία για ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανησυχία για ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Καλεί την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τους εκπαιδευτικούς και το γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ανησυχία για ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ

Εντονη ανησυχία εκφράζει με έγγραφό του το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αναφορικά με την πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ.

Ο Σύλλογος παραθέτοντας σειρά στοιχείων τεκμηριώνει πως “υπάρχει πιθανός σχεδιασμός για σταδιακή συρρίκνωση του θεσμού των ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ, με ότι αρνητικό και δυσοίωνο μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη”.

Καλεί δε:

  • Oλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, καθώς και το γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε εγρήγορση.
  • Tην ΠΟΣΕΕΠΕΑ να συγκαλέσει άμεσα το Συντονιστικό των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Δείτε το Εγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409,  Αθήνα

www.sepeaa.gr,Σεεπεαα www.seepeaa.grsepeaa@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αθήνα, 28-8-2019

Ο κλάδος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ.

Αναλυτικότερα, όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει δεν συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή Απόφαση του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ.4227/28-8-2019) για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ, το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: «Υποστήριξη μεταρρύθμισης νέων δομών – Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)» το οποίο αφορά στη στελέχωση των  ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ.

Ήδη από χθες, οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ (Β. Βούγιας και Γ. Μπουλμέτη) σε ανακοίνωσή τους, ενημέρωναν ότι

«επειδή η διάρκεια του Προγράμματος αυτού είναι πενταετής και η νυν Πολιτική Ηγεσία δεν επιθυμεί τέτοια μακρόχρονη δέσμευση, η οποία επιβάλλει την διατήρηση των υφιστάμενων Δομών καθόλη τη διάρκεια ισχύος του, αναζητείται άλλη λύση, ήτοι άλλο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που θα δώσει προσλήψεις σε ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ». Πηγή: www.especial.gr.

Αν ανατρέξουμε στις προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κας Ν. Κεραμέως, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή θα διαπιστώσουμε ότι αναφέρεται στην πρόθεση της νέας κυβέρνησης για «σταδιακή κατάργηση των υποστηρικτικών δομών».

Συγκεκριμένα η Υπουργός ανέφερε: «…αναδιοργανώνουμε τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, με γνώμονα δομές πιο κοντά στις σχολικές μονάδες, με σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων, υδροκέφαλων και συγκεντρωτικών δομών» (https://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon/omilies/42344-22-07-19-oi-programmatikes-diloseis-tis-ypourgoy-paideias-kai-thriskevmaton-k-nikis-kerameos-3).

Τέλος, σε σημερινή μας επικοινωνία με την ΠΔΕ Αττικής αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα της διαδικασίας προσλήψεων, ενημερωθήκαμε σχετικά με τις δηλώσεις προτιμήσεων ότι

«τα ΚΕΣΥ δεν θα αναφέρονται χωριστά ως 1ο και 2ο ανά εκπαιδευτική διεύθυνση, αλλά μόνο ως: Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ» και οι συνάδελφοι θα τοποθετούνται στο 1ο ή 2ο κάθε διεύθυνσης, ανάλογα με τα κενά που θα υπάρχουν.

Μάλιστα σε ερώτησή μας γιατί να ισχύσει κάτι τέτοιο, ενώ θα ήταν πολύ απλό να αυξηθεί ο αριθμός των προτιμήσεων που δηλώνουν οι αναπληρωτές, πήραμε κατηγορηματική απάντηση ότι θα ισχύσει η περσινή εγκύκλιος που προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό προτιμήσεων.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, θεωρούμε ότι υπάρχει πιθανός σχεδιασμός για σταδιακή συρρίκνωση του θεσμού των ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ, με ότι αρνητικό και δυσοίωνο μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, καθώς και το γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε εγρήγορση και να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, προκειμένου να μην προχωρήσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Καλούμε την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να συγκαλέσει άμεσα το Συντονιστικό των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, για να κινηθούμε συντεταγμένα και ενωμένα στις επόμενες διεκδικήσεις μας.

Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                                        Η  Γ. Γραμματέας

  Γεωργία Μπουλμέτη                                                                  Ευγενία Τραγάκη

Δείτε επίσης

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ: Πολλά τα ανοιχτά θέματα στη διαδικασία προσλήψεων

Οδηγίες δήλωσης προτιμήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ από όλες τις ΠΔΕ

Οδηγίες για τη δήλωση προτίμησης ΕΕΠ – ΕΒΠ

Συμβούλιο για Αποσπάσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σχεδόν το 100% των αιτήσεων ικανοποιήθηκε

Οδηγοί υλοποίησης: Παράλληλη Στήριξη – ΣΜΕΑΕ/Τ.Ε – Τάξεις Υποδοχής

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Κώστας σε

    Αν δεν ενεργοποιηθει το ΕΣΠΑ για Κεσυ, λογικα δεν θα προλαβουν να εγκριθουν νεες παραλληλες μεχρι 20/10/2019, οποτε δεν θα εχουμε θεσεις για β φαση αρχες Νοεμβρίου. Απελπισία!

Γράψτε μία απάντηση