Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ για την Τηλεκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ για την Τηλεκπαίδευση με τίτλο “8+1 αλήθειες για την τηλεκπαίδευση–αμέτρητα τα ψεύδη ΣΥΡΙΖΑ”.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση δια ανακοινώσεως, εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: 8+1 αλήθειες για την τηλεκπαίδευση–αμέτρητα τα ψεύδη ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Υπουργό Παιδείας να καταθέσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Cisco στη Βουλή και αφού δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, να παραιτηθεί.

Θεωρεί δε

πως η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αποτελεί “ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της διαχειριστικής ανικανότητας, της ευθυνοφοβίας, της απουσίας πολιτικής βούλησης και της έλλειψης προετοιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όσο και για την ομαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση”.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της διαχειριστικής ανικανότητας, της ευθυνοφοβίας, της απουσίας πολιτικής βούλησης και της έλλειψης προετοιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όσο και για την ομαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.

Είναι θετικό που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «έδωσε σημεία ζωής» μετά την τετραήμερη απουσία της.

Από τη στιγμή, δηλαδή, της πολιτικής ήττας που υπέστη στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και τη διήμερη κατάρρευση του συστήματος της τηλεκπαίδευσης.

Μέχρι τώρα, για λογαριασμό της μιλούσαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και στελέχη της Cisco.

Σήμερα,

η Νίκη Κεραμέως για να «απαντήσει» στο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιστοσελίδα του υπουργείου σαν να είναι προσωπικό ή κομματικό της όργανο (εδώ η ανακοίνωση).

Όμως οι απαντήσεις είναι φτηνές και λίγες.

Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως κάνει λόγο για δήθεν τεχνικά και νομικά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση.

Φαίνεται

πως αγνοεί ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης κατέρρευσε την πρώτη ώρα της λειτουργίας του, ενώ μάλλον αντιλαμβάνεται ως νομικό πρόσκομμα τη συμμόρφωση στη χρήση και συλλογή των προσωπικών δεδομένων που απαιτεί μια ανεξάρτητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αφού επί έξι μήνες

δεν έκανε καμία προσπάθεια για να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σχολεία και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, καθώς και για να ενισχυθεί το σύστημα τηλεκπαίδευσης και να εξοπλιστούν οι μαθητές με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τώρα κουνά το δάχτυλο σε όποιον και όποια ασκεί κριτική στα πεπραγμένα ή, πιο σωστά, στα μη-πεπραγμένα της.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

καλεί, για μια ακόμη φορά, την υπουργό Παιδείας να καταθέσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Cisco στη Βουλή.

Και αφού δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, να παραιτηθεί.

Είναι ακατάλληλη να διαχειριστεί την έκτακτη κατάσταση και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δείτε σχετικά

Υπουργείο Παιδείας για Τηλεκπαίδευση: 8+1 αλήθειες-αμέτρητα τα ψεύδη ΣΥΡΙΖΑ | Ανακοίνωση
Νέα ενημέρωση για τηλεκπαίδευση από το ΥΠΑΙΘ
Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση: “Μια δικαιολογία την ημέρα”-Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Παραίτηση Υπουργού Παιδείας ζητά η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση Κεφαλίδου για κατάρρευση πλατφόρμας webex: Άλλη μια φορά ανέτοιμο το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε ακόμη

Στέλιος Πέτσας: Αστείο το αίτημα παραίτησης της Υπ. Παιδείας-Νίκη του ΥΠΑΙΘ οι εκλογές αιρετών
Κατάρρευση webex-Διευκρινίσεις Υπουργείου: Ο πάροχος έχει παράσχει διαβεβαιώσεις επαναλειτουργίας
Σύμβαση Cisco για το σύστημα τηλε-εκπαίδευσης: Την άμεση κατάθεση της στη Βουλή ζητά το ΚΙΝΑΛ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση