Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξελίξεις διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών – Αποσπάσεις Β/θμιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξελίξεις διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών: Του Νεκτάριου Κορδή, Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ – Ενημέρωση και για Αποσπάσεις Δευτεροβάθμιας.

Εξελίξεις διορισμών

Ενημερωτικό κοινοποίησε ο Αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) Νεκτάριος Κορδής.

Η Ενημέρωση αφορά στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 23-24-25-26-31/07  και 01/08/2019 για τις Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών και στις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις που αναφέρονται ακολούθως:

Tρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις

 • Διαδικασία επιλογής των μελών των Παιδαγωγικών ομάδων των ΚΕΑ.
 • Αναστολή λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα ΑΕΙ!
 • Θητεία των υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία.
 • Διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων Αναπληρωτών

Μόνιμοι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών

Σχετικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων Αναπληρωτών και όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις ο Αιρετός αναφέρει:

 •  Αναμένεται -χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος- η έκδοση προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ.
 • Μετά την έκδοση των πινάκων υπάρχει προθεσμία 10 ημερών για κατάθεση ενστάσεων. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες με βάση την παράγραφο 1.β του άρθρου 66 του ν.4589/2019. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται και σχετική νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος των παλιών πινάκων.
 • Είναι προφανές ότι στους πίνακες αυτούς δεν μπορεί να γίνει επικαιροποίηση στοιχείων παρά μόνο αλλαγή προτιμήσεων!
 • Για τις συνέπειες που θα έχει η χρήση των παλιών πινάκων η θέση μας είναι εδώ
 • Για την κατανομή των 4500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή είναι προφανές ότι με βάση τα ποσοστά προσλήψεων αναπληρωτών την τελευταία διετία, αντιστοιχούν 1500 τουλάχιστον θέσεις για τη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ. Η παραφιλολογία που αναπτύσσεται σχετικά με διάφορα νούμερα κατανομής μόνιμων διορισμών μόνο διχαστικά μπορεί να λειτουργήσει για όλους τους αναπληρωτές/τριες.
 • Ενα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί  είναι η σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά οι οργανικές θέσεις των Κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας.

Δείτε αναλυτικά το Ενημερωτικό  με όλα τα θέματα

Δείτε ακόμη:

Αποσπάσεις Δευτεροβάθμιας 2019 | Ονόματα

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Προσωρινοί-Παράβολο-Απορριφθέντες και…καλό καλοκαίρι..

Αναστολή διετών Προγραμμάτων: Δηλώσεις Υπ. Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση