Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για διαδικασία διορισμών Ειδικής-Γενικής-Αποσπάσεις εκπ/κών συμβουλευτικής ΚΕΣΥ | Του Ν. Κορδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για διαδικασία διορισμών Ειδικής-Γενικής-Αποσπάσεις εκπαιδευτικών για τις θέσεις εξειδίκευσης στη συμβουλευτική & στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΚΕΣΥ | Του αιρετού Ν. Κορδή.

Ενημέρωση για διαδικασία διορισμών Ειδικής-Γενικής-Αποσπάσεις

Eνημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) στις 25 Ιουνίου 2020 και τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τις αποσπάσεις και τους μόνιμους διορισμούς σε Γενική και Ειδική Αγωγή, κοινοποίησε ο αιρετός Νεκτάριος Κορδής.

Το ενημερωτικό έχει ενότητες 3 ενότητες
Α. Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Ο αιρετός σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 25 Ιουνίου  ενημερώνει σχετικά με τις αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών για τις θέσεις εξειδίκευσης στη συμβουλευτική & στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΚΕΣΥ.

Β. Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)

Σχετικά με τους 3.549 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ -1817 στην Πρωτοβάθμια και 1642 στη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ ο αιρετός ενημερώνει αναλυτικά για τις προβλέψεις του νόμου και τη διαδικασία, επισημαίνοντας πως τα οργανικά κενά επί των οποίων θα γίνουν οι διορισμοί θα είναι όσοι και οι διοριστέοι δηλαδή 3600 περίπου και όχι όλα τα κενά στην ΕΑΕ.

Γ. Μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση

Ο Ν. Κορδής ενημερώνει πως έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ τα σχετικά αρχεία για την 1ΓΕ ενώ για τη 2ΓΕ μετά τους ΠΕ01, ΠΕ02 έφυγαν για το ΑΣΕΠ πάνω από 70.000 αιτήσεις για τους υπόλοιπους κλάδους ΠΕ. Μέχρι τις 3 Ιουλίου αναμένεται να φύγουν τα αρχεία και για τις υπόλοιπους  τεχνικούς κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Επιπροσθέτως επισημαίνει πως είναι προφανές ότι και οι προσλήψεις με τη χρήση προσωρινών και όχι οριστικών πινάκων, θα προκαλέσει σοβαρά νομικά ζητήματα.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το Ενημερωτικό του Αιρετού Ν. Κορδή 26.06.2020

Δείτε επίσης

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών και ενημέρωση για την ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων ΕΕΠ-ΕΒΠ
Στοιχεία αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Νομό σε Νομό | Ενημέρωση
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας | Εγκύκλιοι
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση