Ενισχυτική Διδασκαλία: Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019- 2020.
Ενισχυτική Διδασκαλία
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Οργάνωση και λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας η οποία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της Πολιτείας.
Τι είναι η «Ενισχυτική Διδασκαλία» (Ε.Δ.)
Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» (Ε.Δ.) Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από τον/τη μαθητή/τρια του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμμα- τος διδασκαλίας στα μαθήματα:
1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
3) Μαθηματικά,
4) Φυσική,
5) Χημεία,
6) Αγγλικά.
Δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης
Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, σύμφωνα με την κείμενη νομο- θεσία, είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμ- μάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ποιοί συμμετέχουν
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοση τους στα ανωτέρω μαθήματα.
Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας
Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πότε και πως λειτουργεί
Η Ενισχυτική Διδασκαλία αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από την σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρ- κεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά.
Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες σύμφωνα με το άρθρο 2 της με αριθμ. 10645/ΓΔ4/ 22-01-2018 (Β’ 120). Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξάγονται κανονικά.
Ωρολόγιο πρόγραμμα
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:…
….Η συνέχεια στο ΦΕΚ B 3588 – 26.09.2019
Δείτε επίσης
Δείτε επίσης
Ράμπες ΑμεΑ, WC για ΑμεΑ στα σχολεία και μέτρα Πυροπροστασίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών
Eλλειψη προσβασιμότητας στις ιστοσελίδες του δημοσίου
Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/enisxutikh-didaskalia-organwsh-kai-leitourgia-fek/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.