Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και όπως βλέπουμε στο eleftheriaonline.gr την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με κάθε επισημότητα η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της πόλης, μελών πολιτιστικών – χορευτικών συλλόγων, προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εθελοντικών οργανώσεων και στρατιωτικών τμημάτων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ παρέστησαν ακόμα ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αντωνία Μπούζα και Ελένη Αλειφέρη (Μεσσηνίας) , ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Μετά το τέλος της παρέλασης κι ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έκανε δήλωση, έφθασε κοντά του μία γυναίκα (το πιθανότερο απ’ αυτές που κρατούσαν σημαιάκια για τη Μακεδονία, με τον ήλιο της Βεργίνας) και είπε “δεν είστε για παρέλαση, αλλά για επέλαση”.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση