Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: 6.100 στις 13.000 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: 6.100 στις 13.000 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση-Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα, είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έστειλε κάποιο μήνυμα στην κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, του ετέθη ερώτηση σχετικά με τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή 24ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια για την αξιολόγηση και για το αν αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνει ένας μεγάλος κλάδος στην Κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι

το μήνυμα είναι ότι 6.100 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση και πως οι εκπαιδευτικοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

_____________

Αναλυτικά η ερώτηση της Δημοσιογράφου και η απάντηση του κου Οικονόμου
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Κύριε Εκπρόσωπε, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιδρούν στον Νόμο της κυρίας Κεραμέως.

Έχει προηγηθεί, ήδη, μια συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών πάλι στην απεργία-αποχή, όπως λένε, σε όλα τα σχολεία και σε αυτή την αντίδραση συμμετέχουν και οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, όλοι εναντίον ενός Νόμου της κυρίας Κεραμέως για την αξιολόγηση.

Σας προβληματίζει όλο αυτό, ότι έχετε απέναντι ένα τόσο μεγάλο κλάδο, ο οποίος, όπως λένε αυτοί, δέχονται την αξιολόγηση, δεν αρνούνται την αξιολόγηση συλλήβδην, όπως λέει η Κυβέρνηση, αλλά την αποδέχονται και είχαν απλώς ενστάσεις για τον Νόμο της κυρίας Κεραμέως;

Σας ενοχλεί, σας προβληματίζει; Είναι ένα μήνυμα που στέλνει ένας μεγάλος κλάδος;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:

Αν υπάρχει ένα μήνυμα είναι ότι 6.100 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να δυναμιτίσουν την κίνηση αυτή.

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα.

Είναι ένα μήνυμα που δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως πρώτο βήμα και όλα όσα περιγράφονται στον Νόμο, στη συνέχεια, για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για τις δυνατότητες βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο, βελτίωσης για τους μαθητές πρωτίστως, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και το σχολικό περιβάλλον συνολικότερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

6.100, σε πόσα σχολεία;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:

Οι σχολικές μονάδες είναι νομίζω 13.000. 6.100 στις 13.000-13.200.

Δείτε επίσης

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή: Φωτo από Εφετείο, Βουλή, άλλες πόλεις
Επιστολή ΔΟΕ προς γονείς για ένα σχολείο ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν
Αξιολόγηση-έφεση απόφασης Πρωτοδικείου για απεργία αποχή: Εκδικάζεται τη Δευτέρα 11.10.021
Παράνομη και καταχρηστική η απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το Δικαστήριο

Πριν φύγετε

Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
 Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση