Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νίκος Τσούλιας για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Ο ΣΥΡΙΖΑ “κυανόκρανος” σε ένα ζωτικής σημασίας για το συνδικαλισμό θέμα; 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νίκος Τσούλιας για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Με ποιο σκεπτικό ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση “κυανόκρανου” σε ένα ζωτικής σημασίας για το συνδικαλισμό θέμα; 

Νίκος Τσούλιας για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ανακοίνωση σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας, κοινοποίησε ο κος Νίκος Τσούλιας Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ και τέως Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση,

χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς σε ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ψηφίστηκε η τροπολογία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Μάλιστα

ο κος Τσούλιας αναφέρει πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” στην εν λόγω διαδικασία.

Διερωτάται δε

με ποιο σκεπτικό ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση “κυανόκρανου” σε ένα ζωτικής σημασίας για το συνδικαλισμό θέμα;

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση

Του Νίκου Τσούλια, Γραμματέα του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, τ. Προέδρου ΟΛΜΕ

Η πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή για ηλεκτρονική ψηφοφορία στη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης των Αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια βρίσκει αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πρόκειται για μια απόφαση που περιστέλλει βασικά χαρακτηριστικά της συλλογικής δράσης και έκφρασης του εκπαιδευτικού κινήματος. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία απομειώνει τα χαρακτηριστικά στοιχεία της συλλογικής δράσης και έκφρασης.

Αφαιρεί τον ζωντανό διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία των εργαζόμενων. Αφυδατώνει τον πυρήνα της εκλογικής / συνδικαλιστικής λειτουργίας.

Αν χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις, θα πρέπει να διασφαλίζεται η διακίνηση των θέσεων και των ιδεών των παραταξιακών ρευμάτων. Για τη συγκυρία αυτής της περιόδου το ΥΠΑΙΘ γνώριζε τα χαρακτηριστικά της και θα έπρεπε να τα λάβει υπόψη του.

Σε κάθε περίπτωση,

κάθε επιχειρούμενη «τομή» σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά στον πυρήνα των συλλογικών διαδικασιών, δεν μπορεί να εισάγεται με τη μορφή τροπολογίας χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΥΠΑΙΘ!

Αλλά πέραν της «αυτονόητης» πολιτικής στάσης της Ν.Δ. στο θέμα αυτό προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για τη στάση του «αριστερού, κεντροαριστερού» κλπ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στην εν λόγω διαδικασία!

Η απόφαση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο το πως βλέπει πολιτικά και ιδεολογικά τις συλλογικές και συνδικαλιστικές λειτουργίες του συνδικαλισμού και των κοινωνικών κινημάτων.

Με ποιο σκεπτικό ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση “κυανόκρανου” σε ένα ζωτικής σημασίας για το συνδικαλισμό θέμα;

Τι σημαίνει αυτή η πολιτική στάση ουδετερότητας;

Δημοσιοποίησε αυτή την απόφασή του ή την απέκρυψε για προφανείς λόγους; Στην πράξη δεν διευκολύνει την πολιτική απόφαση της Ν.Δ.; Ποια κομματική σκοπιμότητα εξυπηρετεί;

Είναι προφανές ότι παρακάμπτει τον πυρήνα της συλλογικής δράσης, που περιλαμβάνει τη δράση παραταξιακών ρευμάτων, το ζωντανό διάλογο και την αντιπαράθεση ιδεών σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική διαδικασία.

Όφειλαν τουλάχιστον

να ξέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εκλογές των Αιρετών στους εκπαιδευτικούς είναι μια πολύ ενεργητική διαδικασία με ιστορικό βάθος και κυρίως με αντίληψη δράσης και την ημέρα των εκλογών.

Δεν είναι μια διαδικασία από το σπίτι – μια ενέργεια ιδιωτών αλλά αποφασιστικής σημασίας έκφραση ενεργών πολιτών / εκπαιδευτικών.

Επιπλέον,

πέραν αυτής της αντιεκπαιδευτικής απόφασής του απορία προκαλεί η εν λόγω στάση του, αφού η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει δώσει κανένα ουσιαστικό στοιχείο για μια τέτοια ψηφοφορία.

Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρίσκεται ακόμα στον «αστερισμό της σωτήριας διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχήματος…

Δείτε σχετικά

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Εκπαιδευτικοί μας λένε πως πρώτη φορά θα ψηφίσουν
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του “συνέρχεσθαι”
ΔΟΕ για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών: Εαν επιχειρηθεί θα αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων
ΟΛΜΕ για ηλεκτρονικές εκλογές: Σε περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποσύρονται τα ψηφοδέλτια
Σύστημα Ψηφοφορίας Ζευς: Hλεκτρονική η εκλογή εκπαιδευτικών στα Συμβούλια-Πως ψηφίζουμε ηλεκτρονικά
Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση