Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παροχή έκτακτης χρηματοδότησης σε Δήμους και σχολικές επιτροπές ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παροχή έκτακτης χρηματοδότησης σε Δήμους και σχολικές επιτροπές ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Παροχή έκτακτης χρηματοδότησης σε Δήμους

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Μ. Βορίδη, για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές για να ανταποκριθούν στις συνθήκες ακρίβειας και των ανατιμήσεων, κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στη Βουλή δια της Βουλευτού κας Μαρίας Κομνηνάκα.

Η Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους στο ύψος των πραγματικών αναγκών, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη, με ευθύνη του κράτους.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές για να ανταποκριθούν στις συνθήκες ακρίβειας και των ανατιμήσεων

Το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων για τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να καλύψουν τις αρμοδιότητες που έχουν μετακυλιστεί στις πλάτες τους, είναι ανεπαρκέστατο ακόμα και για την στοιχειώδη κάλυψή τους.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι κατά το περσινό σχολικό έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, δόθηκε το πόσο των 133 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τις σχολικές επιτροπές πριν εκπνεύσει το έτος σε καθεστώς χρεωκοπίας.

Φυσικά, αυτά τα ποσά διατηρούνται σε αυτά τα τραγικά χαμηλά επίπεδα με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν οριακά με σοβαρές ελλείψεις σε παιδαγωγικά μέσα, εξοπλισμό, με σοβαρά κτιριακά προβλήματα υποσυντήρησης από την χρόνια υποχρηματοδότηση.

Στην φετινή σχολική χρονιά έρχεται να προστεθεί η αλματώδης αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποιημένης αγοράς ενέργειας, που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία επέτεινε αυτή την κατάσταση.

Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο όπως η κατάργηση του Φ.Π.Α. και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς και στο σύνολο των δαπανών των σχολικών επιτροπών. Σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, στάλθηκε η τελευταία δόση προς τους δήμους, καθηλωμένη στα περσινά επίπεδα (28 εκατ), καταδικάζοντας τα σχολεία στην ένδεια, αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους στο ύψος των πραγματικών αναγκών ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη, με ευθύνη του κράτους.

Η Βουλευτής Κομνηνάκα Μαρία

Δείτε επίσης

Να ιδρυθούν τα Τμήματα Ενταξης: Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ 

Ενημέρωση για Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) 

Στέγαση εκπαιδευτικών: Ερώτηση στη Βουλή 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση