Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ποιοι ορίζονται επιτηρητές πανελλαδικών εξετάσεων-Τι ισχύει για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ – Επιστολή ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποιοι ορίζονται επιτηρητές πανελλαδικών εξετάσεων-Τι ισχύει για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ-Επιστολή του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ποιοι ορίζονται επιτηρητές πανελλαδικών

Επιστολή ενημέρωσης σχετικά με τη συμμετοχή  μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις επιτηρήσεις κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απέστειλε ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα και μετά από σχετικές διαμαρτυρίες μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ του Συλλόγου, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Φ251/47174/Α5/26-04-2023 εγκύκλιο διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 του ΥΠΑΙΘ, αναφέρει ο Σύλλογος, αναφορικά με τον ορισμό των επιτηρητών τονίζεται ξεκάθαρα ότι επιτηρητές ορίζονται καθηγητές Δ.Ε. (κατά προτίμηση Γυμνασίου) δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης. Συνεπώς τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν έχουν εμπλοκή και οποιαδήποτε συμμετοχή τους στις επιτηρήσεις κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της Παν.Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Λαμία, 30/05/2023

Αρ. Πρωτ.: 310                  

 Προς

  • Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

 Κοινοποίηση

  • ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας
  • ΠΟΣΕΕΠΕΑ
  • Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Στερεάς Ελλάδας, μόνιμους και αναπληρωτές, οι οποίοι στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας απευθύνει επιστολή ενημέρωσης σχετικά με τη συμμετοχή  μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις επιτηρήσεις κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μετά από σχετικές διαμαρτυρίες που μας κοινοποίησαν μέλη του Συλλόγου μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Φ251/47174/Α5/26-04-2023 εγκύκλιο διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τον ορισμό των επιτηρητών τονίζεται ξεκάθαρα ότι: «Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 και 26 της Φ.251/25089/Α5 (ΦΕΚ 643 Β΄/2020) ΥΑ, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ.Ε ή σε περίπτωση κωλύματος, του νόμιμου αναπληρωτή του, ως Προέδρου της ΕΕΔΔΕ, επιτηρητές ορίζονται καθηγητές Δ.Ε. (κατά προτίμηση Γυμνασίου) δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να ληφθεί υπόψη σας η ανωτέρω εγκύκλιος και να απεμπλακούν οι συνάδελφοί μας μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσής σας, από οποιαδήποτε συμμετοχή τους στις επιτηρήσεις κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και επικοινωνία

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος – Βούγιας Βασίλειος

Ο Γραμματέας – Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

Επιτηρητές Πανελλαδικών: Δεν συμμετέχουν αναπληρωτές μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ): Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ΕΠΑΛ: Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής 

Δείτε επίσης

Κόπτσης για προβλήματα Τράπεζας Θεμάτων: Aήθης επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης-Τι είπε για Πανελλαδικές και plan b 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση