Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσχολική εκπαίδευση: Μεταφέρεται όλη στο Υπουργείο Παιδείας-Ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσχολική εκπαίδευση: Μεταφέρεται όλη στο Υπουργείο Παιδείας-Ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα-Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Προσχολική εκπαίδευση

“Ετοιμάζουμε  Προεδρικό Διάταγμα έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά όλης της προσχολικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό ΠΑΙΘΑ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, κάτι που είναι λάθος και γι αυτό το λόγο οι Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ιδιωτικοί και οι Δημόσιοι που είναι στο Υπουργείο Εργασίας νυν Οικογένειας θα έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά της κας Μιχαηλίδου για την μεταφορά της προσχολικής εκπαίδευσης.

“Φέρνουμε την προσχολική εκπαίδευση όλη πια στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να ξεκινάμε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι την ηλικία άνω των 18 μηνών στο επίπεδο της προσχολικής εκπαίδευσης και να έχει ο γονιός και βέβαια το παιδί στο σχολειό του, να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε ότι χρειάζεται το παιδί κι ο εκπαιδευτικός.

Ετοιμάζουμε το Προεδρικό Διάταγμα έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά. Τι σημαίνει μεταφορά. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αυτή τη στιγμή είναι στο ενδιάμεσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ιδιωτικοί και οι Δημόσιοι στο Υπουργείο Εργασίας νυν Οικογένειας, άρα δεν υπάρχει ενιαία πολιτική, το οποίο είναι από μόνο του λάθος και τώρα θάρθουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Σημαντικός παράγοντας μέσα σε αυτό είναι και το κομμάτι της αναπηρίας, δηλαδή πως θα μπορέσει η πρώϊμη ανίχνευση αναπηριών, δυσκολιών να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να δουλευτεί το παιδί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται από τη νεαρή ηλικία όπως προτείνουν οι γιατροί”.

Δείτε επίσης

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2023 

Αναβάθμιση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ): Υπ. Απόφαση για την επέκταση και εξέλιξή του

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση