Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις ειδικής αγωγής και παράλληλης Παρασκευή 18.11-Και 400 Κοιν. Λειτ./Ψυχολόγοι σε σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις ειδικής αγωγής και παράλληλης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022-Και 400 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30 και Ψυχολόγοι ΠΕ23 – Ενημέρωση.

Προσλήψεις ειδικής αγωγής και παράλληλης

Ενημέρωση της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια – 17/11/2022

Σύμφωνα με σημερινή μας ενημέρωση, για αύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 προγραμματίζεται η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα αφορούν σε κάλυψη κενών Παράλληλης Στήριξης, Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και ΕΒΠ στα γενικά σχολεία, στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ενταξης, στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ της χώρας, καθώς και σε πρόσληψη 400 Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε γενικά σχολεία.

Δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί

Για τις επικείμενες προσλήψεις –  έχουν προβλεφθεί γύρω στις 2.300 – πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως ενδέχεται να μην καλυφθούν όλα τα κενά που θα δηλωθούν στο σύστημα, καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν απομείνει στους Πίνακες δεν επαρκεί. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές και σε κάποιες ειδικότητες.

Υπενθυμίζουμε πως την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 ανακοινώθηκαν 2.253 προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της  Γ’ φάσης προσλήψεων στα γενικά σχολεία, όπου είχαμε κατόπιν αρκετές ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ αρχικώς υπήρξε πρόβλεψη για  2.700 προσλήψεις.

Και Δ Φάση προσλήψεων

Τη Δευτέρα 14.1.2022 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης, ανέφερε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων, η Δ Φάση, στα γενικά σχολεία.

Προσλήψεις 400 Κ.Λ. και Ψυχολόγων σε γενικά σχολεία

Επίσης για αύριο προγραμματίζεται και η ανακοίνωση των ονομάτων 400 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23, οι οποίοι θα προσληφθούν από το Πρόγραμμα “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”.

Οι 400 προσλήψεις αφορούν σε 245 προσλήψεις Κοινωνικών και Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (146 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 99 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30) και 155 προσλήψεις Κοινωνικών και Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (95 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 60 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30). Σύνολο 400 (241 Ψυχολόγοι ΠΕ23 και 159 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30).

Υπενθυμίζουμε πως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5653/7-11-2022 η υπ. αριθμ. 0135190/ΓΔ4 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή, με την οποία καθορίζονται οι ομάδες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, στις οποίες θα ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Δείτε σχετικά

Το ΦΕΚ με τις σχολικές μονάδες που θα ασκούν καθήκοντα Κ.Λ και Ψυχολόγοι

Καθηκοντολόγιο Κοινωνικών Λειτουργών-Ψυχολόγων σε γενικά σχολεία | ΦΕΚ 

Δείτε επίσης

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Αύξηση μισθού εκπαιδευτικών την επόμενη τετραετία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση