Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία 7 Ιανουαρίου: Μέχρι τότε χρειάζεται πιστή τήρηση μέτρων-Ενημέρωση Σ. Πέτσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία 7 Ιανουαρίου: Γι’ αυτό μέχρι τότε χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων – Ανακοινώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Στέλιου Πέτσα.

Πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα, ετέθη από δημοσιογράφο ερώτηση  για το αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση του κου Πέτσα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάτι νεότερο για το άνοιγμα των σχολείων;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί.

Σκοπός είναι με τα μέτρα τα περιοριστικά που έχουμε λάβει -και έχουμε λάβει σκληρά μέτρα, ίσως τα πιο σκληρά στην Ευρώπη, αρκετά πιο γρήγορα από την Ευρώπη αυτές τις εβδομάδες- να τα αξιοποιήσουμε όλοι μαζί για να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα.

Να μπορέσουμε έτσι να αποσυμφορήσουμε το Σύστημα Υγείας από την πίεση που αντιμετωπίζει.

Έτσι ώστε  στις 7 Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και τα σχολεία μας και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μέχρι τότε πιστή τήρηση των μέτρων.

Δείτε ολόκληρη την Ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 14-12-2020

____________________

Να υπενθυμίσουμε πως επί του θέματος ο Καθηγητής κος Νικόλαος Σύψας μιλώντας στοδελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη είχε πει πως ένας από τους λόγους που δεν άνοιξε τώρα η αγορά είναι να μην έχουμε μια μεγάλη διασπορά, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τον Ιανουάριο 2021.

Επίσης προειδοποίησε πως θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο Ιανουάριο και ενδεχομένως λίγο και από τον Φεβρουάριο.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Περιοριστικά μέτρα-ΦΕΚ: Από 13 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2021
Καθηγητής Γώγος: Τίποτε δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων
1.850 εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ υπογράφουν Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα Ειδικά Σχολεία
 ΟΛΜΕ-Ειδικά σχολεία: Αναστολή λειτουργίας σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση