Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Φίλης: Συζήτηση στις 29.05 για προσωπικά δεδομένα μαθητών-εκπαιδευτικών στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Φίλης: Συζήτηση για προσωπικά δεδομένα μαθητών-εκπαιδευτικών στη Βουλή, Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης.

Κεραμέως-Φίλης

Η με αριθμό 737/25-5-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διενέργεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειδικά μετά την απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων”, θα συζητηθεί, σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής, την Παρασκευή 29.05.2020 και ώρα 09:00΄.

Η Ερώτηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διενέργεια τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειδικά μετά την απόφαση για ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Η Επίκαιρη ερώτηση έχει δύο σκέλη ερωτήσεων
Το 1ο ερώτημα

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, ερωτάται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νικη Κεραμέως αν βεβαιώνει βάσει εγγράφων, ότι στη διάρκεια τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή όπου υπήρξε μετάδοση μαθημάτων μέσω κάμερας, εφαρμόστηκαν από το ΥΠΑΙΘ και τους άλλους κατά περίπτωση υπεύθυνους επεξεργασίας πλήρως οι προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και δεν σημειώθηκε διαρροή-παραβίαση προσωπικών δεδομένων μαθητών ή εκπαιδευτικών τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το 2ο ερώτημα

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στο τι περιλαμβάνει η συμφωνία αποδοχής δωρεάς του ΥΠΑΙΘ με την εταιρία Cisco και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε, να λήξει η συνεργασία με την εταιρία αυτή και να ενισχυθεί η δημόσια υποδομή τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση αναλυτικά

Δείτε σχετικά

Οδηγίες για ταυτόχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας

Δείτε ακόμη

Παράθεση στοιχείων στη Βουλή: Για μόνιμους διορισμούς και παράλληλη στήριξη
Απόφαση τρόπου επαναλειτουργίας ειδικών σχολείων και Πρωτοβάθμιας | ΦΕΚ
Τρόπος επαναλειτουργίας Δημοτικών-Νηπιαγωγείων: Προσέλευση-διαρρύθμιση αιθουσών-Διαλείμματα-Καθαριότητα-Συνεδριάσεις
Επιστροφή εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία: Πέμπτη 28.05-Λήξη διάθεσης σε ΚΕΣΥ 27.05 | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση