Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ): Μεγάλη Επιτυχία-Έξι μετάλλια για την Ελληνική ομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ): Μεγάλη Επιτυχία-Έξι μετάλλια για την Ελληνική ομάδα – Ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ενημερώνει για μια νέα μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό, τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΕ η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση της κατάταξης των επίσημων χωρών, η οποία αποτελεί μια από τις υψηλότερες θέσεις που έχει κατακτήσει ποτέ σε ΒΜΟΝ, πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο των μαθηματικών διαγωνισμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΜΕ
Μεγάλη Επιτυχία-Έξι μετάλλια για την Ελληνική ομάδα στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

 Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά μια νέα μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό, τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ).

Η 26η ΒΜΟΝ διεξήχθη στο Σαράγιεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά εκατόν έξι μαθητές από δεκαοκτώ χώρες, έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν επίσημα και επτά επισκέπτριες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίες συμμετείχαν ανεπίσημα.

Η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση της κατάταξης των επίσημων χωρών, η οποία αποτελεί μια από τις υψηλότερες θέσεις που έχει κατακτήσει ποτέ σε ΒΜΟΝ, πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο των μαθηματικών διαγωνισμών.

Μετά την επιλογή τριών προβλημάτων τα οποία προτάθηκαν από την Ελλάδα – από τα συνολικά τέσσερα του διαγωνισμού, γεγονός ανεπανάληπτο σε Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ήρθε η ικανοποίηση της κατάκτησης μεταλλίων από όλους τους μαθητές μας.

Οι έξι μαθητές μας κατάφεραν να αποσπάσουν τέσσερα Αργυρά και δύο Χάλκινα Μετάλλια συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των Ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και τις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες, μελετώντας ατελείωτες ώρες εν μέσω απολυτήριων εξετάσεων και παρακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων της ΕΜΕ, έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, την ΕΜΕ και τη χώρα μας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τους συγχαίρει θερμά.

Τσουρέκας Κυριάκος Σχολή Μωραΐτη Αργυρό Μετάλλ
Καβαλλάρης Ανδρέας Εράσμειος Ελληνο

γερμανική Σχολή

Αργυρό Μετάλλ
Αποστολίδης Χρήστος 1ο

Γυμνάσιο Αλεξα

νδρούπολης

Αργυρό Μετάλλ
Ηλιάδης Σωκράτης Πρότυπο Αναβρύτων Αργυρό Μετάλλ
Νίκου Προμηθέας-Παναγιώτης Εκπ/ρια Μαντουλίδη Χάλκινο Μετάλλ
Κωνσταντινίδης Τιμολέων Εκπ/ρια Μαντουλίδη Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος και υπαρχηγός ο μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Δείτε επίσης

2ο Συνέδριο Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών: Ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Aποτυχία θεματοδοσίας στα Μαθηματικά ΓΕΛ και εργαλειοποίηση εξεταστικών αποτελεσμάτων 

Ρύθμιση για την παιδαγωγική επάρκεια από το Υπ. Παιδείας-Αλλάζει το καθεστώς απόκτησης 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση