Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών σε Γυμνάσια: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based “Χωροταξικό”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών σε Γυμνάσια: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based “Χωροταξικό” – Εγγραφο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών σε Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021- 2022.

Χωροταξική κατανομή μαθητών
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» και για τη χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών σε Γυμνάσια
Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής

των μαθητών/τριών σε Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021-2022 οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό», την οποία βρίσκουν στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr,  καθώς επιταχύνει τη διαδικασία χωροταξικής κατανομής των μαθητών κατά τη μετάβασή τους από την τελευταία τάξη του Δημοτικού στο Γυμνάσιο, ενισχύοντας τη διαφάνεια στη διαδικασία των εγγραφών.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το Τμήμα Β΄-  Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι δυνατότητες και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» διατίθενται σε σχετικούς συνδέσμους που μπορείτε να βρείτε μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή και πιο συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr/help.

Σχετικό έγγραφο εστάλη  στις  Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε. όλης της χώρας από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση.

_______________________

Δείτε το έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β΄ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μαρούσι, 22-12-2020

Αρ. Πρωτ.: 174376/Α7

ΘΕΜΑ: Χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» για τη χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών σε Γυμνάσια

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

1. Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών σε Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2021- 2022

έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση- επικαιροποίηση των στοιχείων των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων αναφορικά με τη μόνιμη κατοικία τους, που θα οδηγήσει στη χωροταξική κατανομή τους από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο σημείο αυτό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό», την οποία βρίσκετε στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία κατανομής και την έκδοση αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα:

α) να εισάγει εύκολα ο χρήστης το αρχείο excel, που εκδίδεται από το myschool με τις κατάλληλες πληροφορίες και που έχει συλλέξει η αρμόδια Δ.Δ.Ε . από τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων.

β) να σχεδιάσει ο χρήστης σε χάρτη τα πολύγωνα της σχολικής περιφέρειας ή την περιοχή που αντιστοιχεί σε κάθε Γυμνάσιο της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. και να δημιουργήσει σενάρια κατανομής. γ) να γίνει αυτόματη κατανομή των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου με βάση την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

δ) να υπάρχει αυτόματη προεπισκόπηση σε έναν χάρτη όλων των ταχυδρομικών διευθύνσεων των μαθητών/τριών προς κατανομή.

  1. Για τυχόν ερωτήματα μπορείτε να απευθυνθείτε:

α. τηλεφωνικά στο 2103442555, όπου παρά το ενδεχόμενο τηλεργασίας ειδοποιείται ο υπεύθυνος ηλεκτρονικά και μπορεί να σας καλέσει.

β. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση helpdesk-schoolmap@minedu.gov.gr.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό στην εν λόγω εφαρμογή και επιθυμούν να δημιουργήσουν, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, μπορούν να  αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση helpdesk-schoolmap@minedu.gov.gr, στο οποίο και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του/της υπεύθυνου/ης για τη χωροταξική κατανομή (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, υπηρεσιακό e-mail), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την είσοδο των χρηστών στην εφαρμογή.

Οι δυνατότητες και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» διατίθενται σε σχετικούς συνδέσμους που μπορείτε να βρείτε μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή και πιο συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr/help.

Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν
Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν με Πρόεδρο Δημοκρατίας-Πρωθυπουργό-Γ. Βαρουφάκη-Σ. Τσιόδρα-Δηλώσεις Κεραμέως
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό

Πριν φύγετε

 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση