Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν-Οι αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021.

Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η ανησυχία των ειδικών για τις συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις των εορτών και το πως οι επιδημιολογικές επιπτώσεις αυτών θα επηρεάσουν το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Δηλώσεις Σύψα

Μιλώντας, επί του θέματος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κος Νικόλαος Σύψας, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, τόνισε πως:

“Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Λίγο πριν ανοίξουν θα συζητήσει η επιτροπή και θα κάνει εισηγήσεις στην Κυβέρνηση”.

Συγκεκριμένα είπε
  • Η χαλάρωση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.
  • Πολύ φοβάμαι πως στην Αττική, αν συνεχίσουμε έτσι με συναθροίσεις, θα έχουμε μια νέα εστία τον Ιανουάριο αν συνεχίσομε έτσι, διότι ο ιός διασπείρεται αυτές τις ημέρες.
  • Αυτό θα μας εμποδίσει τον Ιανουάριο να σκεφτούμε και για τα σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό τώρα , σήμερα όλοι μας να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις κι τις συναθροίσεις.
  • Ο στόχος και το ζητούμενο είναι να ανοίξουν τα σχολεία αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί αρχές Ιανουαρίου στη χώρα, διότι αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο.
  • Το πρώτο που θ ανοίξει θάναι τα σχολεία και τα Δημοτικά, αν ανοίξουν.

____________________________

Δηλώσεις Σαρηγιάννη

Στις 20 Ιανουαρίου αντί για 8 Ιανουαρίου 2021 έχει προτείνει να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της χώρας ο Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κος Καθηγητής θεωρεί πως είναι προτιμότερο να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021 γιατί αυτό μας δίνει το χρόνο να  έχουμε συνολικότερη αποσυμπίεση του συστήματος υγείας και ταυτόχρονα να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο θετικά το σενάριο των εμβολίων.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

____________________________

Δηλώσεις Πέτσα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας, για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει δηλώσει πως είναι πιθανό να ανοίξουν στις 8 του μηνός Ιανουαρίου, και πως αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητα είναι ν ανοίξουν τα σχολεία

Θύμισε δε πως στις 7 Ιανουαρίου θα έχουμε 2 μήνες τα σχολεία μας κλειστά και πως αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία των παιδιών εκτός από τη διαδικασία μάθησης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν με Πρόεδρο Δημοκρατίας-Πρωθυπουργό-Γ. Βαρουφάκη-Σ. Τσιόδρα-Δηλώσεις Κεραμέως
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό

Πριν φύγετε

 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση